Σύνδεση

Συνδέσου για να μπορείς να συμμετέχεις διαδραστικά στο signingstars.gr
Email:
Password:

Επικοινωνία

Συμπλήρωσε τα παρακάτω στοιχεία.
Όνομα:
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:

Εγγραφή μέλους

Όνομα:
Επώνυμο:
Nickname:
Ζώδιο:
Ημερομηνία γέννησης:
Ώρα γέννησης:
Τόπος γέννησης:
Email:
Επιβεβαίωση email:
Kωδικός πρόσβασης:
Επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης:

Ετήσιες Προβλέψεις 2020

Το αφιέρωμα για τις ετήσιες προβλέψεις του 2020 είναι εδώ27
Ιουν
Το καρμικο καλοκαιρι του 2013
Από signingstar

Το καλοκαίρι του 2013, και πιο συγκεκριμένα το τρίμηνο από το ξεκίνημα του Ιουνίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου, είναι μία περίοδος που φαίνεται να μεταφέρει το πλανητικό ενδιαφέρον εκ νέου στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι), αφού με την είσοδο του Δία στον Καρκίνο στις 26 Ιουνίου θα υπάρξουν εξελίξεις στη ζωή των παραπάνω ζωδίων που βρίσκονται κάτω από την επήρεια των ανατροπών και εκλάμψεων που προσφέρει ο Ουρανός από τον Κριό και των πιέσεων που εφαρμόζει ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω. Έτσι οι εκπρόσωποι των παραπάνω ζωδίων θα πρέπει να αναρωτηθούν αν τα τελευταία τρία περίπου χρόνια ακολούθησαν μονοπάτια εξέλιξης ή περιορισμού, αν επέλεξαν τον εύκολο ή το δύσκολο δρόμο, αν μπόρεσαν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται που μπορεί να τους προσφέρει ασφάλεια πατώντας πάνω σε νέα δεδομένα. Η πρώτη ανασκόπηση της περασμένης τριετίας έφτασε και αυτό μπορεί να σημαίνει πως εκπρόσωποι των παραπάνω ζωδίων θα αποφασίσουν να συνεχίσουν με πιο γρήγορο βήμα μία πορεία που ξεκίνησαν εκείνη την εποχή, να αλλάξουν προορισμό, να επιστρέψουν σε μία εποχή που πέρασαν πολύ γρήγορα και δεν επέλεξαν να ζήσουν μέχρι την τελευταία της στιγμή αφού έχει πολλά ακόμα να τους προσφέρει. Γνώμονας στις παραπάνω αποφάσεις είναι η απαίτηση για ένα περιβάλλον διαβίωσης που δεν ξεχνά τη σημασία της προσφοράς, τη ζεστασιά της ερωτικής σχέσης, την ευχαρίστηση του να εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον που σου θυμίζει παλιές καλές οικογενειακές εποχές.

Ταυτόχρονα, με την είσοδο του Δία στον Καρκίνο ενεργοποιείται το μεγάλο τρίγωνο στα υδάτινα ζώδια, με το Δία στον Καρκίνο, τον Κρόνο στο Σκορπιό και τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς που θα μπορούσε να φέρει μεγάλες ευκαιρίες στην προσωπική και επαγγελματική ζωή των παραπάνω ζωδίων. Αυτό όμως το σκηνικό, που ενεργοποιείται κυρίως τον Ιούλιο και μέχρι τα μέσα Αυγούστου, είναι ευεργετικό για όσους/ες είναι διατεθειμένοι/ες και προετοιμασμένοι/ες να ζήσουν διαφορετικά από ότι υπολόγιζαν μέχρι σήμερα. Η ένωση και η σύνδεση θα παίξουν σημαντικό ρόλο, αφού ο Δίας στον Καρκίνο ευνοεί περιβάλλοντα που πρυτανεύει η οικογενειακή ατμόσφαιρα, εκεί που ενεργοποιούνται δεσμοί που δεν πιέζουν ανθρώπους μεταξύ τους, αλλά οδηγούνται με βάση τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων, βάσει ενώσεων που προκύπτουν εντελώς φυσικά, φέροντας στο νου την εποχή που η έννοια της προσωπικής ασφάλειας ήταν συνυφασμένη με την ανάπτυξη του εμβρύου μέσα στη μήτρα.

Θέλοντας να συγκεκριμενοποιήσουμε λίγο ακόμα την παραπάνω όψη του μεγάλου τριγώνου, οι εκπρόσωποι των υδάτινων ζωδίων (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς) μπορεί να βρεθούν αυτό το καλοκαίρι σε διλήμματα που δεν μπορούν να επιλύσουν αν βασιστούν μόνο στο μυαλό τους και την επιχειρηματολογία του πνεύματος. Θα πρέπει να αφήσουν το ένστικτο να μιλήσει, να επιτρέψουν στη συναισθηματική τους νοημοσύνη να αναλάβει δράση και να δώσει το βήμα στην ψυχή τους να ορίσει νόρμες, γνώμες και απόψεις που φαίνεται να κουβαλούν μία σοφία που δε μετριέται με την κλίμακα του IQ. Οι υδάτινοι εκπρόσωποι που σέβονται τη φύση τους δε θα επιτρέψουν στις μνήμες και τις εικόνες του παρελθόντος να κάνουν την επανεμφάνιση τους και να χαράξουν νέες πορείες πάνω σε παλιά ίχνη. Οι υδάτινοι εκπρόσωποι που σέβονται τον εαυτό τους θα σβήσουν από το μυαλό τους οτιδήποτε παλιό έχει παραμείνει σαν σκελετός σε στοιχειωμένη ντουλάπα και θα χτίσουν σχέσεις και καριέρες πάνω σε γνώσεις που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία 6-9 χρόνια, έχουν αφομοιωθεί και μετατραπεί σε εμπειρίες και μαθήματα ζωής.

Οι εκπρόσωποι των υδάτινων ζωδίων έχουν τα τελευταία 9 περίπου χρόνια περάσει από τη διαδικασία του Κρόνου στον Καρκίνο (2003-2005), την παρουσία του Κρόνου απέναντι από τους Ιχθείς (2007-2009) και ζούνε την εμπειρία του Κρόνου στο Σκορπιό τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και μέχρι τα τέλη του 2014. Ταυτόχρονα, έχουν περάσει μέσα από εκλείψεις και επισκέψεις του Βόρειου Δεσμού από πάνω ή απέναντι τους, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους τη δύναμη του πεπρωμένου και της συμπαντικής αποστολής. Από εδώ και πέρα λοιπόν, με το Δία στον Καρκίνο και μέχρι τα μέσα Ιουλίου του 2014 θα πρέπει να αποδείξουν αν κατανόησαν το είδος της οικογένειας (σε προσωπικό, φιλικό ή επαγγελματικό επίπεδο) που επιθυμούν να διαμορφώσουν στη ζωή τους για να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Και όταν η ψυχική ένωση περνά μέσα από εμπόδια και τάσεις θανάτου/αναγέννησης (Κρόνος στο Σκορπιό), όταν το όνειρο για καλύτερες κοινωνίες και πιο ανθρωπιστικά προσανατολισμένους πολιτισμούς γίνεται όραμα για γραφικούς, όταν το τραύμα της κοινωνίας υπερβαίνει αυτό της ανθρώπινης μονάδας (Ποσειδώνας σε σύνοδο με το Χείρωνα στους Ιχθείς), τότε η απάντηση του Δία στον Καρκίνο δεν μπορεί παρά να είναι η συγχώρεση των λαθών και επιπολαιοτήτων που έχουν προηγηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και η επιστροφή σε ρίζες που στηρίζουν γερά τα θεμέλια της οικογένειας όπως ορίστηκε από προγόνους μας σε αντίστοιχες εποχές κρίσης.

Και επειδή όλο το παραπάνω σκηνικό που θα στήσουν ο Δίας, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας μπορεί να μοιάζει με γλυκανάλατη αισθηματική ταινία για κάποιους/ες, με επιστροφή σε ένα παρελθόν που δεν έχει υπόσταση στην αδηφάγο προσωποκεντρική κοινωνία μας, υπάρχει ακόμα ένα φαινόμενο που ξεκινά να αποκτά σάρκα και οστά το δεύτερο μισό του Αυγούστου και επεκτείνεται μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται σύνοδος του Κρόνου με το Βόρειο Δεσμό στο Σκορπιό και μπορεί να φέρει τεράστιες δομικές και ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή κυρίως Ταύρων/Σκορπιών μέσα από σημαντικές αποφάσεις στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, αλλά θα επηρεάσει έντονα Λέοντες/Υδροχόους (σε επαγγελματικό και οικογενειακό τομέα) και Καρκίνους/Ιχθείς, καθώς προκαλεί για να ανοιχτούν πόρτες που μπορεί να δείχνουν σκοτάδι με στόχο να οδηγήσουν στο άπλετο φως. Αυτό που διδάσκει η συγκεκριμένη σύνοδος είναι πως η εξιλέωση έρχεται μέσα από την αναμέτρηση με τον εαυτό μας που κρύβεται κάτω από τόνους ανασφάλειας και πίσω από απύθμενη οργή, και προσπαθεί να κριτικάρει, να στηλιτεύσει ότι παρατηρεί γύρω σου, αντί να εστιάσει σε αυτόν τον ίδιο.

Η σύνοδος του Κρόνου με το Βόρειο Δεσμό στο Σκορπιό θα προσπαθήσει να διδάξει την υψηλή τέχνη της απομάκρυνσης, της αποστασιοποίησης και ικανότητας να κλείνουν κεφάλαια ζωής που δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο καθώς μένουν ορθάνοιχτα σε ζωές που διψούν για νέες εμπειρίες. Από την άλλη όμως πλευρά, η αντίθεση του Κρόνου με το Νότιο Δεσμό από τον Ταύρο μπορεί να φωνάζει πως νιώθετε πιο ελεύθεροι/ες όταν καταφέρνετε να θυσιάσετε την ασφάλεια που μπορεί να σας προσφέρει μία χρηματική επαγγελματική εξάρτηση, όταν απομακρύνεστε από μία ερωτική σχέση που της έχει απομείνει πλέον μόνο η σωματική επαφή, όταν τολμάτε να διαχωρίζετε τη διαβίωση σας από τα υλικά αγαθά που υπάρχουν στη ζωή σας. Η αντίθεση Κρόνου/Νότιου Δεσμού θα μπορούσε να είναι και το πεπρωμένο της απώλειας, η καρμική επιταγή που έχει να ξεχρεώσει ο καθένας μας και αποτελεί τη διάθεση να τολμήσουμε το παρακάτω βήμα χωρίς να κρατιόμαστε από το χέρι από άτομα και συνήθειες που μέχρι σήμερα ήταν οι γκουβερνάντες μας. Η σύνοδος του Κρόνου με το Βόρειο Δεσμό αντίστοιχα θα μπορούσε να είναι το δώρο ζωής που έρχεται μία φορά κάθε αρκετά χρόνια και δίνει ένα κλειδί που εφαρμόζει σε μία μοναδική πόρτα που είναι φτιαγμένη για τον καθένα από εμάς. Το ζητούμενο είναι ποιος/α έχει το κουράγιο να παίξει με τις πιθανότητες και να βρει την κλειδαριά που ανοίγει μία πόρτα με θέα, όταν υπάρχουν τόσες πόρτες που θα μπορούσαν να ανοίξουν σε ευκαιριακά πλούτη και πολυτέλειες.

Το καλοκαίρι του 2013 είναι ευεργετικό για Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθείς αφού θα βρουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε νερά που ταιριάζουν με τις επιταγές της ψυχικής και όχι επιδερμικής τους ανάγκης για ασφάλεια. Το καλοκαίρι του 2013 κλείνει κάπως έντονα για Ταύρους/Σκορπιούς, Λέοντες/Υδροχόους αφού καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν θα παραμείνουν στο έδαφος που τους είναι οικείο ή θα πετάξουν με αερόστατο για τη χώρα που γνωρίζουν πως μπορεί να γίνει το Ελ Ντοράντο τους. Το καλοκαίρι του 2013 μπορεί να αλλάξει αρκετές ζωές, αλλά το θέμα είναι πόσες ψυχές θα αλλάξει.

 

Το καλοκαίρι του 2013 με πιο απτά στοιχεία

Και επειδή το παραπάνω κείμενο μπορεί να φάνηκε ιδιαίτερα γενικό, να αποτελεί μία λογοτεχνική απόπειρα να εκφραστούν κάποιες αστρολογικές τάσεις που θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες, αν θέλαμε να συγκεκριμενοποιήσουμε περισσότερο το καλοκαίρι του 2013 θα μπορούσαμε να πούμε τα παρακάτω:

  • Η ταυτόχρονη είσοδος του Δία στον Καρκίνο με την ανάδρομη κίνηση του Ερμή στο ίδιο ζώδιο στις 26 Ιουνίου, δηλώνει πως Καρκίνοι, Αιγόκεροι (κυρίως) και Κριοί, Ζυγοί (δευτερευόντως) καλούνται μέχρι τα μέσα Ιουλίου να κάνουν προσεκτική ανασκόπηση μίας ζωής που βιάζεται να περάσει στο επόμενο στάδιο όσον αφορά τον προσωπικό ή επαγγελματικό τομέα. Το χρονικό διάστημα 26 Ιουνίου με 19 Ιουλίου (όσο διαρκέσει ο ανάδρομος Ερμής) μπορεί να αποτελέσει μία τεράστια ευκαιρία σε όσους αποφασίσουν να επενδύσουν στο χρόνο, σε όσους επιτρέψουν στο ένστικτο και τη διαίσθηση να αναλάβει δράση, σε όσους επιστρέψουν εκεί που έχουν αφήσει ανοικτές πληγές και ορθάνοιχτες εκκρεμότητες για διόρθωση και επανεκκίνηση ή συγχώρεση. Το παραπάνω χρονικό διάστημα μπορεί να αποτελέσει για όσους θεωρήσουν πως ανοίγεται μπροστά τους μία τεράστια ευκαιρία, μία πόρτα που οδηγεί στη Γη της Επαγγελίας, αφού τα δεδομένα είναι εξαιρετικά πιθανό να αλλάξουν προς το τέλος Ιουλίου

  • Η πορεία του Άρη από τους Διδύμους το χρονικό διάστημα 1 Ιουνίου με 13 Ιουλίου 2013 θα ενεργοποιήσει τις εκλείψεις στον άξονα Διδύμων/Τοξότη των τελευταίων δύο ετών και θα ζητήσει από Διδύμους/Τοξότες (κυρίως) αλλά και Παρθένους/Ιχθείς να ανανεώσουν τους όρκους που έδωσαν. Η πρόκληση για πορεία προς τα μπροστά και εξέλιξη μπορεί να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ή να αποκτήσει εμπόδια που χρειάζονται τσαγανό για να ξεπεραστούν. Οι ευκαιρίες για επιστροφή σε ένα παρελθοντικό πατρόν συμπεριφοράς και δράσης θα υπάρξουν, τα θέλγητρα θα μεγαλώσουν, με αποτέλεσμα οι υποσχέσεις να δοκιμαστούν. Από την άλλη πλευρά, η ευκαιρία να κλείσει ένας κύκλος θα δοθεί μέσα από μία απόδραση ή εκτόξευση προς τα μπροστά, κάτι που μπορεί να τρομάξει αλλά και να ιντριγκάρει αρκετούς που δεν αντέχουν το βάλτωμα και τη συνήθεια.

  • Η ενεργοποίηση του άξονα των σταθερών ζωδίων (Ταύροι/Σκορπιοί, Λέοντες/Υδροχόοι) γίνεται ακόμα εντονότερη με τις δύο Πανσελήνους στον Υδροχόο (στις 22 Ιουλίου και την 21η Αυγούστου) που θα κάνει τα παραπάνω ζώδια νευρικά και αδύναμα μπροστά σε όσους/ες καταφέρνουν να παίξουν με τα νεύρα τους. Η παρουσία του Κρόνου στο Σκορπιό, αλλά και η σύνοδος Κρόνου/Βόρειου Δεσμού εντείνεται την παραπάνω εποχή και ο συμβιβασμός ή η διάσπαση καθορισμένων δεσμών και ορίων αποκτά χαρακτήρα προσωπικού στοιχήματος για μία ζωή που έχει όνειρα και προοπτικές. Η αλήθεια είναι πως αυτό το καλοκαίρι δε θα είναι και το πιο εύκολο για τα παραπάνω ζώδια αφού καλούνται να βάλουν νερό στο κρασί τους και να πατήσουν τον εγωισμό τους αν θέλουν να παραμείνουν σε σχέσεις και συνεργασίες που δοκιμάζονται. Από την άλλη όμως πλευρά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μίας απόδρασης με στόχο να αρχίζουν οι εκπρόσωποι των παραπάνω ζωδίων να σκάβουν το έδαφος πάνω στο οποίο θα χτίσουν το νέο τους παλάτι. Όταν όμως αναφέρομαι στην έννοια της ανασκαφής, δεν εννοώ κάτι επιφανειακό, αλλά κάτι που κουβαλά τεράστια αφοσίωση, μεγάλα αποθέματα υπομονής και βλέψεις για ένα οικοδόμημα που θα ικανοποιεί κάθε μεγάλη φιλοδοξία τους.

  • Το κλείσιμο του καλοκαιριού, εκτός από την εισαγωγή στην ιδιαίτερα καρμική εποχή της συνόδου Κρόνου/Βόρειου Δεσμού που επισημάνθηκε και σχολιάστηκε παραπάνω, εμπεριέχει και έντονες συγκινήσεις για τους εκπροσώπους του παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Κριούς/Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους. Με την είσοδο της Αφροδίτης στο Ζυγό στις 17 Αυγούστου, το ερωτικό κλίμα αναζητά τρόπους να επανέλθει, ίσως διστακτικά και ντροπαλά στην αρχή, αλλά σίγουρα με διάθεση να ομορφύνει ένα κλίμα που δυναμιτίστηκε έντονα και συνεχίζει να κάθεται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα. Τώρα που ο θόρυβος καταλαγιάζει, τώρα που οι μάχες σώμα με σώμα φαίνεται να αναζητούν κοινό τόπο συνεννόησης, τώρα που οι ημέρες μικραίνουν και οι ανάγκες της ψυχής για ασφάλεια μεγαλώνουν, είναι μάλλον ώρα να δοθούν εξηγήσεις και να δοκιμάσουν να ανθίσουν σχέσεις με ουσία και περιεχόμενο. Η έννοια της σύνδεσης περνά μέσα από την καρδιά αλλά και το μυαλό και όσοι/ες νιώθουν μόνοι/ες ίσως να τρέξουν να εμπιστευτούν κάποιο άτομο που φαίνεται ικανό να ηρεμήσει την καρδιά τους που πέρασε πολλά το καλοκαίρι του 2013. Όσοι/ες δεν είναι μόνοι/ες, αφού πέρασαν από τις φουρτούνες, βλέπουν πλέον πως η στεριά που αναζητούν μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά από όσο φαντάζονταν. Ξέρεις τι γίνεται; το πόσο κοντά είναι η στεριά έχει να κάνει και με τις αντοχές για διαρκές κολύμπι. Και οι αντοχές φαίνεται να μειώθηκαν αυτό το καλοκαίρι που βάλθηκε να αλλάξει πολλά σε ζωές που είχαν εφησυχάσει…

 

Κριός

Μαθαίνοντας να αγαπάτε με την ψυχή σας

Η έξοδος του Δία από τους Διδύμους και η είσοδος του στον Καρκίνο που συμβαίνει στις 26 Ιουνίου αποτελεί μία σημαντική στιγμή για τους Κριούς, αφού ο Δίας θα βρεθεί στον τομέα του σπιτιού σου και θα θελήσει να βρει γερά θεμέλια στις σχέσεις σου (ερωτικές, επαγγελματικές, οικογενειακές) για να μπορέσει να βολευτεί και να προσφέρει τα δώρα που κουβαλά μαζί του ή θα αναζητήσει βελούδινα διαζύγια. Πριν όμως αυτή την είσοδο, θα έχει προηγηθεί ένας Ιούνιος με τον Ερμή και την Αφροδίτη στον Καρκίνο που θέλουν να οργώσουν το έδαφος πάνω στο οποίο θα παρθούν αποφάσεις που μπορεί να αφορούν τη μετακόμιση ή/και συγκατοίκηση, τη δημιουργία οικογένειας ή την απόφαση να απομακρυνθείτε από σχέσεις που έκαναν τον κύκλο τους.

Καλό θα ήταν λοιπόν μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τον ερωτικό τομέα, να δοκιμαστεί μία συγκατοίκηση ή να εκμεταλλευτείτε και την ευνοϊκή συγκυρία του Άρη από τους Διδύμους για ταξίδια και νέες γνωριμίες που πάντα λειτουργούν ως ευκαιρίες απόδρασης από μία σχέση που αρχίζει να γίνεται στενός κορσές και θέλει αέρα για να αναθερμανθεί ή να σβήσει οριστικά. Η είσοδος του Δία στον Καρκίνο στις 26/6 συμπίπτει και με την ανάδρομη κίνηση του Ερμή στο ίδιο ζώδιο μέχρι τις 19 Ιουλίου, κάτι που δείχνει πως ο πρώτος μήνας παραμονής του Δία στον Καρκίνο θα φέρει αναμνήσεις στο μυαλό, φοβίες και άγχη μέσα στο σπίτι και έναν εσωτερικό αναβρασμό που μπορεί να έχει τις ρίζες του σε όσα δεν έχουν ειπωθεί στη σχέση σας.

Με τον Ερμή ανάδρομο, και την Αφροδίτη την ίδια εποχή στο φλογερό ζώδιο του Λέοντα, είναι πολύ πιθανό να μπερδευτείτε ανάμεσα σε μία νέα γνωριμία και σε συζητήσεις της υπάρχουσας σχέσης σας σχετικά με το παρελθόν της. Υπάρχει η τάση για επιστροφή ενός/μίας ερωτικού/ης παρτενέρ στη ζωή σας και να αναθερμαίνεται μία σχέση που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υπάρχουσα δομή της προσωπικής σας ζωής. Το διάστημα του ανάδρομου Ερμή καλό θα ήταν να κάνετε έναν ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό σας, να τολμήσετε να εκφράσετε παράπονα στο/η σύντροφο αφού αναρωτηθείτε ποια ήταν η συνεισφορά σας στη σχέση σας. Με τον ανάδρομο Ερμή ίσως να χρειαστεί να παρατηρήσετε τη σχέση των γονιών σας, να εστιάσετε στη σχέση ατόμων που αποτελούν παραδείγματα για εσάς, ώστε να λύσετε απορίες σας σχετικά με τη δική σας προσωπική ζωή. Η σοφία και η εμπειρία ανθρώπων με πολλές παραστάσεις, υπομονή και κατανόηση θα σας βοηθήσουν να τα βρείτε με τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας στην ερωτική σας ζωή, αφού ίσως να βρίσκεστε κάτω από πίεση.

Και πώς να μη βρίσκεστε κάτω από πίεση από τη στιγμή που ο Κρόνος έχει πατήσει φρένο πάνω στο σημείο της έκλειψης που συνέβη στα τέλη του περασμένου Απριλίου στο ζώδιο του Σκορπιού και σας γεμίζει με σκέψεις σχετικά με την ορθή επιλογή που κάνατε εκείνο το χρονικό διάστημα; Ο/η Άλλος/η (ο/η σύντροφος με άλλα λόγια) μπορεί να έχει αποκτήσει μία πολύ θολή εικόνα στο μυαλό σας και να μπερδεύεται με αυτή ενός/μίας παλιού/ας παρτενέρ και μίας ονειρικής σχέσης ή αυτής που οδηγήθηκε στο αδιέξοδο. Ίσως πάλι να βλέπετε μπροστά σας γκρεμούς, αφού από τη μία πλευρά υπάρχει η τάση ή ανάγκη για να μεγαλώσετε τον κύκλο της επιρροής σας μέσα από την προσωπική σας ζωή (συγκατοίκηση, γάμος, οικογένεια) και από την άλλη πλευρά υπάρχει η οικονομική αβεβαιότητα και η αδυναμία να αποδεχτείτε τη σχέση σας μέσα από την προοπτική μίας μακροχρόνιας και γόνιμης δέσμευσης.

Μέχρι και τις 19 Ιουλίου μην προσπαθήσετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις, μην κάνετε ανακοινώσεις, μην πιστέψετε απόλυτα όσα λέγονται στο σπίτι ή στη σχέση σας. Μέχρι τότε η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα μπορεί να εντείνονται μέσα στο μυαλό σας, κάτι που μπορεί να έχει οδηγήσει και σε σχέσεις της μίας βραδιάς ή σε γνωριμίες που ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και φαίνεται να καταλήγουν εντελώς διαφορετικά. Με την είσοδο όμως και του κυβερνήτη σας Άρη στον Καρκίνο, κάτι που έχει συμβεί στις 14 Ιουλίου, αλλά καλύτερα να το γιορτάσετε από τις 20 Ιουλίου όταν θα είναι και ο Ερμής πλέον σε ορθή πορεία, δημιουργείται μία έντονη δυναμική σε ότι έχει να κάνει με ερωτικές και οικογενειακές αποφάσεις. Τα θεμέλια μίας σχέσης δοκιμάζονται πλέον και μπορεί να αποδεχτούν πολύ σαθρά αν ο Ουρανός από το ζώδιο σας κυριαρχήσει και σας οδηγήσει σε αποφάσεις και δράσεις που δείχνουν μία ηρωική έξοδο. Αντίστροφα, αν ο Ουρανός συνεργαστεί με την πλανητική ποικιλία στον Καρκίνο (Ερμής, Άρης και Δίας), τότε η ζωή σας μπορεί να αποκτήσει νέο νόημα μέσα από μία μετακόμιση, μία συγκατοίκηση ή ακόμα και μία εγκυμοσύνη που αλλάζει το στάτους της σχέσης σας μεγαλώνοντας την οικογένεια σας.

Αν όλο το παραπάνω δίμηνο (Ιούνιος και Ιούλιος) σας έχει κουράσει με την αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητα από τη μία πλευρά και την εσωστρέφεια από την άλλη, τότε με την είσοδο του Ερμή στο Λέοντα στις 9 Αυγούστου, βρείτε την ευκαιρία να ξεφύγετε. Αν είστε μόνοι/ες, τότε οι πιπεράτες σας ατάκες βρίσκουν ανταπόκριση σε ένα φλερτ που δεν αργεί να αποκτήσει και διαστάσεις σχέσης από τα μέσα του Αυγούστου και μετά, με την είσοδο της Αφροδίτης στο Ζυγό. Αν είστε σε σχέση, τότε τα νέα για τη δημιουργία οικογένειας μπορεί να αποκτούν δημόσια απήχηση και να αρχίζετε να ζείτε με την ιδέα της απόκτησης ενός παιδιού, κάτι που αλλάζει το στάτους της σχέσης σας προς το καλύτερο.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε προς τα τέλη Αυγούστου είναι πως η σύνοδος Κρόνου/Βόρειου Δεσμού στο Σκορπιό μπορεί να αποτελεί το καρμικό σας δώρο, την ένδειξη σχετικά με την ερωτική σας ζωή μέσα από το σεξουαλικό τομέα. Αν το σεξ δεν είναι τόσο εύκολο ή ευχάριστο πλέον και έχει χαθεί η σωματική επαφή, τότε οι προκλήσεις της Αφροδίτης από το Ζυγό δε θα αργήσουν να αποκτήσουν σάρκα και οστά μέσα από γνωριμίες που σαγηνεύουν. Αν πάλι η προσωπική σας ζωή μπήκε σε νέα δεδομένα αυτό το καλοκαίρι, τότε είναι ώρα να καταλάβετε πως μία σχέση βαθαίνει μέσα από την ψυχική ταύτιση. Αν έχετε απέναντι σας ένα άτομο που είναι πρόθυμο να ακούσει την καρδιά σας, τότε μη διστάσετε να ξεκλειδώσετε τον πλούτο που κρύβετε, αφού ξεπερνάτε την ανώφελη ανάγκη να ανταγωνίζεστε με το/η σύντροφο σας.

 

Ταύρος

Ξεκαθαρίζοντας ένα τοπίο που κούρασε να είναι θολό

Ο Κρόνος και ο Βόρειος Δεσμός συνεχίζουν να βρίσκονται απέναντι σας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάτι που σημαίνει πως οι εκπρόσωποι κυρίως του πρώτου μισού του ζωδίου θα πρέπει να αντιλαμβάνονται πως βρίσκονται μπροστά σε δομικές αλλαγές και προκλήσεις στην προσωπική τους ζωή. Έχοντας όμως μπροστά σας ένα καλοκαίρι, που η ζωή είναι πάντα πιο χαλαρή από όλη την υπόλοιπη χρονιά, ή τουλάχιστον θα θέλατε να είναι κάπως έτσι, ας ελαφρύνουμε το κλίμα, αφού υπάρχουν και ενδείξεις πως το κλίμα μπορεί να είναι πιο ανάλαφρο και ευχάριστο την περίοδο που σχεδιάζετε τις διακοπές σας.

Με την είσοδο του Δία στον Καρκίνο στις 26 Ιουνίου, ένα πολύ πιο φιλικό προς εσάς ζώδιο σε σχέση με αυτό των Διδύμων που βρισκόταν τους προηγούμενους δώδεκα περίπου μήνες, θα νιώσετε πως η προσωπική σας ζωή μπορεί να γίνει καλύτερη. Η αλήθεια είναι πως είστε το ζώδιο που αναζητά ασφάλεια στην ερωτική του ζωή, κάτι που συνηγορεί σε μακροχρόνιες σχέσεις και όχι περιπέτειες που σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Με το Δία στον Καρκίνο λοιπόν έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ταξίδια με το/η σύντροφο που θα σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά και να απομακρυνθείτε από περιβάλλοντα που αυξάνουν την ένταση ανάμεσα σας (κυρίως συγγενικά άτομα που σας εγκλωβίζουν). Επιπλέον, θα αισθανθείτε μεγαλύτερη οικειότητα με νέες γνωριμίες που κάνετε, θα μπορέσετε να προσεγγίσετε πιο εύκολα άτομα που συναντάτε σε εκδρομές ή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ξεκινάτε και θα ανακαλύψετε αυτή τη βαθύτερη ταύτιση που αναζητάτε και δεν έχει να κάνει μόνο με την εγκεφαλική κατανόηση. Μέχρι λοιπόν τις 26 Ιουνίου και την είσοδο του Δία στον Καρκίνο, δέχεστε την ευνοϊκή επιρροή του Ερμή και της Αφροδίτης από τον Καρκίνο που σας ωθούν να σχεδιάσετε ταξίδια και αποδράσεις, να συστηθείτε με άτομα που μπορεί να μιλάνε όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στην καρδιά σας ή να σχεδιάσετε μία μετακόμιση θέλοντας να αλλάξετε παραστάσεις στη ζωή σας. Μέχρι τότε λοιπόν στρώστε το έδαφος για σχέσεις που δείχνουν διάθεση και συνεργασία και όχι πόλεμο.

Η είσοδος όμως του Δία στον Καρκίνο σηματοδοτεί και την ημερομηνία που ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στο ίδιο ζώδιο του Καρκίνου, κάτι που σημαίνει πως τα πράγματα δε θα κυλήσουν τόσο ομαλά όπως σχεδιάζατε, μέχρι και τις 19 Ιουλίου. Αν αναζητάτε τις κατάλληλες ημερομηνίες για εκδρομή, τότε θα προκύψουν εμπόδια που μπορεί να σχετίζονται με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των ατόμων που συμμετέχουν στο ταξίδι. Ίσως πάλι να έρθουν στην επιφάνεια οικονομικοί υπολογισμοί που κάνετε από κοινού με το/η σύντροφο και βλέπετε πως δεν είναι εύκολο να κάνετε τις διακοπές που σχεδιάζατε αυτό το καλοκαίρι, αφού ετοιμάζεστε να μετακομίσετε ή να ξεκινήσετε κάτι πολύ πιο σοβαρό στη ζωή σας που απαιτεί χρήματα και αντοχές από το Φθινόπωρο. Από την άλλη όμως πλευρά, η ανάδρομη πορεία του Ερμή μέχρι και τις 19 Ιουλίου, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσετε μία σχέση στη βάση της απόστασης (χιλιομετρική ή συναισθηματική) και να τεστάρετε κατά πόσο είστε επιρρεπείς σε επαναπροσεγγίσεις ατόμων από το παρελθόν σας ή συγκρίσεις που κάνετε μεταξύ νέων γνωριμιών και ανθρώπων που έχουν σημαδέψει την προσωπική σας ζωή.

Έχοντας λοιπόν μπροστά σας ένα διάστημα μέχρι και τα μέσα Ιουλίου που μπορεί να αναθεωρήσετε πολλά από όσα σκεφτόσασταν για την προσωπική σας ζωή, αφού αναζητάτε την ασφάλεια και όχι τις κινήσεις πανικού ή παρόρμησης που δε σας χαρακτηρίζουν άλλωστε, θα καταφέρετε να αποσαφηνίσετε τις προθέσεις σας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ασχοληθείτε με το σπίτι σας (ως χώρος που βοηθά να ανθίσει η προσωπική σας ζωή ή ως χώρος με έντονες αναμνήσεις που θέλετε να αφήσετε πίσω σας) και λύστε απορίες που έχουν μείνει στο μυαλό σας σχετικά με σχέσεις του παρελθόντος ή με τις προθέσεις την υπάρχουσας σχέσης σας. Από εκεί και πέρα, το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει, αφού μία σειρά από πλανητικές κινήσεις δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση για δράση και αποφάσεις.

Με τον Κρόνο σε ορθή πορεία απέναντι σας από τις 7 Ιουλίου, είναι μάλλον ώρα να κλείσουν ανοικτά κεφάλαια που εμπεριέχουν ερωτηματικά, αμφιβολίες και γκρίζες ζώνες στην προσωπική σας ζωή. Με τον Άρη να περνά στον Καρκίνο στις 14 Ιουλίου και τον Ερμή να γυρίζει σε ορθή πορεία κατά τη διάρκεια της 19ης Ιουλίου, μπορεί να ειπωθούν πράγματα στην υπάρχουσα σχέση σας που θα σας οδηγήσουν σε αποφάσεις μετακόμισης. Επιπλέον, αν είστε μόνοι/ες, τότε η προοπτική μίας νέας γνωριμίας που μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί στο ξεκίνημα του Ιουνίου φαίνεται να περνά μέσα από ένα ταξίδι ή μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο που δεν μπορεί να βασίζεται πάνω σε μυστικά και ψέματα. Με την Αφροδίτη σύμμαχο από την Παρθένο από τις 23 Ιουλίου, η ανάγκη σας να νιώθετε ερωτευμένοι/ες περνά μέσα από τη σωματική επαφή και τα σχέδια που κάνετε με το/η σύντροφο σχετικά με το αύριο. Επειδή από το τέλος Ιουλίου εισέρχεστε σε μία εποχή που θα μπορούσε να αλλάξει η προσωπική σας ζωή, θα σας έλεγα να προετοιμαστείτε για ένα καλοκαίρι που είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα. Και με την παραπάνω πρόταση επανέρχομαι στο ξεκίνημα του κειμένου, εκεί που έλεγα πως αυτό το καλοκαίρι μπορεί να αλλάξει προκλητικά τη ζωή σας.

Με τις δύο Πανσελήνους στον Υδροχόο (22 Ιουλίου και 21 Αυγούστου αντίστοιχα), τη Νέα Σελήνη στο Λέοντα (6 Αυγούστου) και τη σύνοδο Κρόνου/Βόρειου Δεσμού απέναντι σας (τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο), το φετινό τελείωμα του καλοκαιριού μπορεί να ανοίξει διάπλατα το δρόμο της εξέλιξης της προσωπικής σας ζωής. Ο/η Άλλος/η αποκτά διαστάσεις σωτήρα ή οδοστρωτήρα της ζωής σας, κάτι που εξαρτάται από την ετοιμότητα σας να μειώσετε τον εγωισμό σας και να συμβιβαστείτε με σχέσεις που εμπεριέχουν τις έννοιες της πειθαρχίας και της υπομονής. Αν όμως έχετε ήδη πιεστεί έντονα από την παρουσία του Κρόνου απέναντι αλλά και τις εκλείψεις της Άνοιξης που έχουν προηγηθεί, τότε το να ανοίξετε την πόρτα και να βγείτε εκεί έξω στο άγνωστο είναι μία φυσική πράξη. Αν μάλιστα έχει προηγηθεί και μία γνωριμία που έχει ξεκινήσει από μία απλή κουβέντα, τότε έχετε και λόγο να αποδράσετε. Αν όμως αντιλαμβάνεστε πως έφτασε η ώρα να δεσμευτείτε σε μία σχέση που σας κάνει να νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια, τότε η δέσμευση και η δημιουργία οικογένειας θα μπορούσε να είναι το καρμικό δώρο που περιμένατε να συμβεί στη ζωή σας εδώ και πολύ καιρό.

 

Δίδυμοι

Εξετάζοντας αν τρέχει και κάποιος/α Άλλος/η μαζί σας

Το καλοκαίρι πρέπει να έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά στη ζωή σας, αφού ο Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιο σας μέχρι και τις 13 Ιουλίου (έχοντας κάνει ποδαρικό την τελευταία ημέρα του Μαΐου που πέρασε) θέλοντας να προσθέσει ενέργεια και δράση (χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν έρχεστε από ένα δωδεκάμηνο που είχατε μεγάλο αριθμό εξελίξεων στη ζωή σας). Με το Δία να διανύει τις τελευταίες του ημέρες στο ζώδιο σας μέχρι και τις 25 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι του τρίτου κυρίως δεκαημέρου έχετε μπροστά σας έναν Ιούνιο που μπορεί να φέρει αναστάτωση (θετική ή αρνητική ανάλογα με τις προθέσεις σας) στην προσωπική σας ζωή. Οι βραδινές έξοδοι και τα ταξίδια θα φέρουν γνωριμίες που είναι δύσκολο να περάσουν απαρατήρητες με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά πιθανό να μη μείνετε μόνοι/ες αυτό το καλοκαίρι. Με την ταυτόχρονη παρουσία του Άρη στο ζώδιο σας δε, μπορεί να αναφέρετε και υποσχεθείτε πολύ περισσότερα από όσα μπορείτε να πραγματοποιήσετε (ή ακόμα και να είστε διατεθειμένοι/ες να φέρετε εις πέρας), κάτι που είναι μεν εξαιρετικά ενδιαφέρον για όσους/ες σας γνωρίζουν για πρώτη φορά, αλλά παγίδα για μακροχρόνιες δεσμεύσεις που ήδη έχετε ή κάποιοι/ες άλλοι/ες βλέπουν στο πρόσωπο σας.

Αν λοιπόν θα έπρεπε κανείς να επιλέξει ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο έχετε την εύνοια των πλανητών, αυτό είναι ο Ιούνιος, ίσως μέχρι τις 26/6, οπότε και ο Δίας στο ζώδιο σας δίνει την ευκαιρία για γνωριμίες, ξεκαθαρίσματα σε υπάρχουσες σχέσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια για το αύριο που μπορεί να περνάνε ακόμα και μέσα από τη δέσμευση και τη δημιουργία οικογένειας. Ταυτόχρονα ο Άρης ενεργοποιεί τις εκλείψεις που έγιναν στον άξονα του ζωδίου σας (σε Διδύμους και Τοξότη δηλαδή) τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει πως σκέψεις και συζητήσεις που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη και οι δεσμεύσεις σας σχετικά με τον τρόπο που θα εξελίξετε την προσωπική σας ζωή θα περάσουν μέσα από δοκιμασίες που μπορεί να εμπεριέχουν τη συγκατοίκηση ή μία μετακόμιση.

Από τις 26 Ιουνίου και μετά, εκτός από την έξοδο του Δία από το ζώδιο σας και την είσοδο του στον Καρκίνο, ξεκινά και η καλοκαιρινή ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Καρκίνο (από τις 26 Ιουνίου μέχρι και τις 19 Ιουλίου), κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που εκφράζεστε και προσπαθείτε να επιβληθείτε. Χωρίς την αρωγή του Δία από το ζώδιο σας πλέον (που φέρνει τύχη, αλλά και διάθεση για ρίσκο) και με τον κυβερνήτη σας Ερμή ανάδρομο, είναι μάλλον ανώφελο να παλεύετε να εντυπωσιάσετε άτομα που αναζητούν τα βαθιά συναισθήματα και όχι τα υπερφίαλα λόγια. Επίσης καλό θα ήταν να έχετε κατά νου πως επιστροφές ατόμων από το παρελθόν σας (ή δική σας προσπάθεια να ρίξετε εκ νέου γέφυρες) δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, αφού μπορεί να βγουν στην επιφάνεια αυτές οι παρασκηνιακές κινήσεις ή στοιχεία που αφορούν το παρελθόν και να νιώσετε άβολα μπροστά σε ένα κοινό που βάλθηκε να στηλιτεύσει την ευκολία να αλλάζετε σκέψεις και αποφάσεις. Με τον Άρη όμως να συνεχίζει να βρίσκεται στο ζώδιο σας και να επηρεάζει πλέον τους/ις γεννημένους/ες στο τρίτο δεκαήμερο, καλό θα ήταν να προσέξετε τον τρόπο που αντιδράτε απέναντι σε αναποδιές, καθυστερήσεις και ασυνεννοησία, αφού μπορεί να τραβάτε το σκοινί μέχρι το σημείο που θα μπορούσε να σπάσει.

Παράλληλα, μέχρι και τα μέσα του Ιουλίου θα πρέπει να προσέξετε το σχεδιασμό των εξόδων σας που σχετίζονται με τις διακοπές σας ή με αγορές στο σπίτι σας, αφού νιώθετε την ανάγκη να ταξιδέψετε, να αποδράσετε ή να αλλάξετε το περιβάλλον της καθημερινότητας σας, κάτι που όμως που μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τις βλέψεις του/ης συντρόφου σας. Μη βιάζεστε να κανονίσετε τις διακοπές σας, μην κάνετε παρορμητικές κινήσεις ώστε να κανονίσετε τη συντροφιά που θα έχετε μαζί σας στα ταξίδια σας, αφού με τον ανάδρομο Ερμή δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην προσωπική σας ζωή. Το πρώτο συννεφάκι λοιπόν που εμφανίστηκε δε θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή να αναζητήσετε αλλού συντροφιά, αφού μετά τις 19 Ιουλίου το σκηνικό μπορεί να αλλάξει. Με τον Ερμή πλέον σε ορθή πορεία, αυτό που έχει σημασία είναι να βάλετε σε μία τάξη τα οικονομικά σας και να επιχειρήσετε να ρίξετε γέφυρες επικοινωνίας με το/η σύντροφο ή με τη γνωριμία που έγινε στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Με τον Άρη να έχει αποχωρήσει από το ζώδιο σας (αυτό συμβαίνει στις 14 Ιουλίου), είναι ώρα να κατεβάσετε τους τόνους, να χαμηλώσετε ταχύτητα και να προσπαθήσετε να νιώσετε τη σχέση σας, να αισθανθείτε και όχι απαραίτητα να εκφραστείτε μέσα από ένα διάλογο που καταστρατηγεί τις αισθήσεις.

Από το τέλος Ιουλίου αυτό που έχει πλέον σημασία στη ζωή σας είναι να νιώθετε πως πατάτε καλά στα πόδια σας στην προσωπική σας ζωή. Αν τα έχετε βρει με τον εαυτό σας, δε χρειάζεται να αναζητάτε συντρόφους που αργά ή γρήγορα θα γίνουν κομήτες που απλά πέρασαν από τη ζωή σας. Αν είστε σε μία σχέση που άντεξε τον ανάδρομο Ερμή, τότε σχεδιάστε το αύριο μέσα από ρεαλιστικά πλάνα και ασχοληθείτε με την ετοιμασία του σπιτιού σας ώστε να υπάρχει ο χώρος που ανθίζει αυτή η σχέση, χωρίς να καταπατά την ανάγκη σας να έχετε και το δικό σας προσωπικό χώρο. Αν πάλι θεωρείτε πως υγιής προσωπική ζωή σημαίνει να έχετε λύσει προβληματισμούς που έχετε σχετικά με την καριέρα σας, τότε ο Αύγουστος θα μπορούσε να σας δώσει πολλές απαντήσεις σχετικά με την καριέρα σας. Αν η καθημερινότητα που βιώσατε τον τελευταίο καιρό σάς αρρωσταίνει, τότε είναι ώρα να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε και να κοιτάξετε περισσότερο τον εαυτό σας. Ο φόβος απέναντι σε μία κοινωνία που γίνεται όλο και πιο συντηρητική μπορεί να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για ερωτικές σχέσεις με ουσία, αφού αισθάνεστε να πηγαίνετε με τα νερά ενός συνόλου που δρα αποτρεπτικά σε κάθε ξεχωριστή φωνή. Και είναι γνωστό πως όταν/μία Δίδυμος πιεστεί λίγο περισσότερο από όσο αντέχει, μπορεί να γίνει αυτό το αθώο μικρό παιδί που παίρνει τα παιχνίδια του και πάει σε άλλη παραλία για να παίξεις χωρίς έννοιες και τύψεις στο κεφάλι του.

 

Καρκίνος

Τα ακριβά δώρα έρχονται πάντα σε φτηνό περιτύλιγμα

Το καλοκαίρι που μπορεί να περιμένατε αρκετά χρόνια, αυτό που θα μπορούσε να φέρει θετικές αλλαγές και ευκαιρίες για εξέλιξη στη ζωή σας, μάλλον έφτασε. Η είσοδος του Δία στο ζώδιο σας, όπου και θα παραμείνει για κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, πραγματοποιείται στις 26 Ιουνίου, αλλά είναι πιθανό να έχετε ήδη αντιληφθεί τα χαρμόσυνα νέα από το ξεκίνημα του πρώτου καλοκαιρινού μήνα με την παρουσία του Ερμή και της Αφροδίτης στο ζώδιο σας, και ιδιαίτερη στην προσωπική σας ζωή.

Με τους δύο παραπάνω πλανήτες στο ζώδιο σας λοιπόν από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, πλανήτες που συμβολίζουν τον τρόπο που σκέφτεστε, επικοινωνείτε και σχετίζεστε, ίσως να ξεκινάτε αυτό το καλοκαίρι με μία γνωριμία που φαντάζει ικανή να αποτελέσει κάτι διαφορετικό από ότι συνέβαινε στη ζωή σας τα τελευταία χρόνια. Εκμεταλλευτείτε την εποχή για να ανοίξετε τον κοινωνικό σας κύκλο, αφού αρέσετε και αυτό δεν περνά απαρατήρητο. Τολμήστε να προσεγγίσετε το άτομο που σας αρέσει, να εκφράσετε αυτό που αισθάνεστε χωρίς να φοβάστε μήπως ανοίγεστε υπερβολικά, κάτι που συνήθως οδηγεί στην ερωτική προδοσία και την κατάρρευση κάθε ονείρου που κάνετε στο ξεκίνημα κάθε ελπιδοφόρας σχέσης. Αν είστε σε σχέση, τότε είναι πιθανό να εκφράσετε τις απόψεις σας σχετικά με το αύριο, αφού νιώθετε έτοιμοι/ες για το επόμενο βήμα, κάτι που θέλετε να εξετάσετε πως ακούγεται και από την απέναντι από εσάς πλευρά. Η είσοδος του Δία στο ζώδιο σας στις 26 Ιουνίου θα σας δώσει την ώθηση και τη δυναμική να κάνετε το επόμενο βήμα, αλλά με μία μικρή προϋπόθεση: να μη βιαστείτε ή να μην πέσετε στην παγίδα να κάνετε μία αναδρομή στο παρελθόν με την ελπίδα να φτιάξετε το μέλλον σας μέσα από αυτό. Η εξήγηση της παραπάνω πρότασης είναι πάρα πολύ απλή και ακούει στο όνομα ανάδρομος Ερμής στο ζώδιο σας το χρονικό διάστημα 26 Ιουνίου με 19 Ιουλίου.

Ανήκετε στους ανθρώπους που λειτουργούν μέσα από μνήμες και συνήθειες, άρα όταν ανοίγεται μπροστά σας μία νέα προοπτική, μία πρόκληση, η πρώτη σας αντίδραση είναι να συγκρίνετε με τις ευτυχισμένες εποχές του παρελθόντος ή να αναζητήσετε την ασφάλεια του γνώριμου περιβάλλοντος σας ώστε να αποφύγετε να έρθετε σε άμεση σύγκριση (ή και σύγκρουση) με το μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας. Δεν είναι λοιπόν παράδοξο που την ώρα που ο Δίας από το ζώδιο σας μιλά για τύχη, άνοιγμα των φτερών σας, για δυνατότητα για νέες γνωριμίες, για ευκαιρία να δείτε την προσωπική σας ζωή μέσα από τη δέσμευση, εσείς να τρέξετε και να αναζητήσετε ανθρώπους που έχουν στιγματίσει το παρελθόν σας. Αν αυτή η κίνηση αποτελεί το εφαλτήριο για να καταλάβετε πως το αύριο δεν έχει καμία σχέση με το χθες σας, τότε πάρτε όση φόρα θέλετε, αρκεί στα μέσα Ιουλίου να είστε σε θέση να κάνετε το μεγάλο άλμα προς το μέλλον που σας θέλει αποφασιστικούς/ες και τολμηρούς/ες. Αν όμως η επιστροφή στο παρελθόν σημαίνει πως πρέπει να επιλύσετε μερικά ζητήματα που έχουν μείνει ανοικτά αφού δεν μπορείτε να προχωρήσετε παρακάτω, τότε προσέξτε αφού η επιρροή κάποιου ατόμου στη ζωή σας μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ότι υπολογίζετε και να σας σπρώξει σε ένα άρρωστο παρελθόν θεωρώντας πως είναι το μέλλον σας.

Από την άλλη πλευρά, αν ο Ιούνιος έχει ξεκινήσει μία νέα γνωριμία ή απόπειρα σχέσης, τότε το διάστημα του ανάδρομου Ερμή μπορεί να φέρει αναποδιές και ανατροπές στο προσκήνιο. Αυτό δεν πρέπει να σας αγχώνει αφού ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν πρέπει να κάνουν άλματα σε κάθε έναρξη της ζωής τους, αλλά μικρά και σταθερά βήματα που δείχνουν πως μόνο όταν είστε απόλυτα βέβαιοι για τις επιλογές σας και τις προθέσεις της άλλης πλευράς περνάτε στο επόμενο στάδιο. Αν όμως στο διάστημα του ανάδρομου Ερμή προκύψει μία νέα γνωριμία με ερωτικές προεκτάσεις, τότε θα σας έλεγα να κρατάτε μικρό καλάθι. Με τον Ερμή ανάδρομο και το Δία παρόντα είναι πιθανό να μεγαλοποιήσετε κάποια στοιχεία που έχετε απέναντι σας και να πέσετε σε παγίδες που είναι καλά κρυμμένες ή αδύνατο να ανακαλύψετε με την πρώτη ματιά.

Φτάνοντας στα μέσα Ιουλίου, εκεί που ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία, είμαστε στην εποχή που ο Άρης έχει περάσει στο ζώδιο σας, κάτι που σημαίνει πως ξεκινά η εποχή της δράσης. Οι εκπρόσωποι του πρώτου δεκαημέρου μπορεί να έχουν μπροστά τους διλήμματα ή αποφάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή τους, αφού η σύνοδος Άρη/Δία το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου φαντάζει εξαιρετικά τυχερή προοπτική. Αν έχετε σκεφτεί όλες τις παραμέτρους στο προηγούμενο διάστημα του ανάδρομου Ερμή και νιώθετε να πατάτε καλά στα πόδια σας, τότε είναι μάλλον ώρα να περάσετε στο επόμενο στάδιο στην προσωπική σας ζωή. Με την ταυτόχρονη σύνοδο του Κρόνου με το Βόρειο Δεσμό στο Σκορπιό, που θα τρέχει όλο το δίμηνο Αύγουστος-Σεπτέμβριος, οι φετινές σας διακοπές δεν είναι ανέμελες, αφού βρίσκεστε μπροστά σε ενάρξεις κύκλων ζωής. Δεσμεύεστε και συγκατοικείτε, φτάνει η ώρα της δημιουργίας οικογένειας ή νιώθετε έτοιμοι/ες να αφήσετε πίσω σας σχέσεις που πάλιωσαν ή καταπιέζουν πολύ περισσότερο από όσο αντέχετε με αποτέλεσμα να αναζητάτε ευκαιρίες και αφορμές για βελούδινα διαζύγια (κάτι εύκολο αφού συνεχίζετε να αρέσετε).

Ο Άρης συνεχίζει να βρίσκεται στο ζώδιο σας μέχρι και τις 27 Αυγούστου, οπότε αργά ή γρήγορα όλοι/ες οι εκπρόσωποι του ζωδίου θα περάσουν μπροστά από βιτρίνες που θα χαζέψουν ή θα θελήσουν να σπάσουν. Η προσωπική σας βούληση γίνεται αδιαπραγμάτευτη αλήθεια και αν βρίσκεστε σε σχέσεις υποταγής ή καταπίεσης, τότε το σπάσιμο των δεσμών μπορεί να είναι ιδιαίτερα εκκωφαντικό. Αν όμως ο αρχικός ενθουσιασμός έχει γίνει απόλυτος έρωτας, τότε είστε σε εκείνο το χρονικό σημείο που η σκέψη που είχατε από μικρή ηλικία σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις όπως παρουσιάζονται στις διαφημίσεις ή τα όνειρα σας, λαμβάνουν σάρκα και οστά και νιώθετε μεγάλη συναισθηματική πληρότητα. Ο Δίας μπορεί να έφερε το δώρο του και αυτό να είναι κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή σας από εδώ και πέρα, οπότε κρατηθείτε μακριά από την παλιά σας προσωπικότητα που γεμίζατε με άγχος το/η σύντροφο σας μέσα από γκρίνια και κυκλοθυμία που σκοτώνει τον έρωτα. Γιατί θα πρέπει να έχετε πλέον μάθει πως ο έρωτας αποδεικνύεται και δεν εκμαιεύεται…

 

Λέων

Αν δεν αγαπάτε τον εαυτό σας, πως περιμένετε να αγαπήσετε κάποιον άλλο;

Το καλοκαίρι του 2013 δεν μπορεί να έχει τεράστια απόσταση από όσα βιώνετε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 αφού με τον Κρόνο στο Σκορπιό είναι σαν να πρέπει να ξεριζώσετε πολλά κομμάτια από μία ζωή που συνηθίσατε να ζείτε, αν θέλετε να κάνετε αποφασιστικά βήματα για τα θεμέλια της υγιούς σας προσωπικής ζωής. Από τον Ιούνιο μάλιστα θα πρέπει να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε την ιδιαίτερη σημασία που αποκτά η ειλικρινής επικοινωνία με τον εαυτό σας, η κατανόηση των συναισθηματικών σας αναγκών, η αποδοχή κάποιων ιδιαιτεροτήτων σας που θα μπορούσαν να είναι η έναρξη της ψυχολογικής σας μεταμόρφωσης με στόχο να αποδεχτείτε τη σχέση σας, να απομακρυνθείτε από μία ερωτική ζωή που σας εξουθένωσε ή να ερωτευτείτε άτομα που κοιτάζετε μέσα στην ψυχή τους και όχι την εικόνα τους.

Με την παρουσία του Ερμή και της Αφροδίτης στον Καρκίνο από το ξεκίνημα του Ιουνίου, η προσέγγιση του παρελθόντος ή η ανάγκη για απομάκρυνση από το παρόν είναι δύο καταστάσεις που δείχνουν πως χρειάζεστε χρόνο με τον εαυτό σας. Αν πάλι υπάρχει αρκετός κόσμος γύρω σας, αν έχετε ένα μεγάλο κύκλο γνωστών, τότε ίσως να θελήσετε να απομονωθείτε μόνοι σας ή με το/η σύντροφο για να βρείτε χρόνο για ερωτήματα που σχετίζονται με τις διαθέσεις της καρδιάς σας. Με την πάροδο των ημερών, και την είσοδο του Δία στον Καρκίνο στις 26 Ιουνίου, αλλά κυρίως με τον ανάδρομο Ερμή στο ίδιο ζώδιο το χρονικό διάστημα 26 Ιουνίου με 19 Ιουλίου, είναι σαν να ξεκινά μία φάρσα στη ζωή σας. Η επαναπροσέγγιση ενός ατόμου από το παρελθόν ή ο υπερβολικός χρόνος που πρέπει να αφιερώσετε στον επαγγελματικό τομέα μπορεί να αποτελέσουν πρώτης τάξεως αφορμές για να διαταραχτεί η υπάρχουσα σχέση σας. Αν είστε μόνοι/ες, τότε είναι σαν να παλεύετε να πιαστείτε από ανθρώπους και δραστηριότητες που γνωρίζετε πως δε σας ικανοποιούν μέχρι τα βάθη της καρδιάς σας, αλλά δεν μπορείτε και να αποφύγετε αφού προσφέρουν στοιχεία που δε βρίσκετε μέσα από τη μοναξιά.

Ταυτόχρονα σχεδόν, και πιο συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα από τις 28 Ιουνίου μέχρι και τις 22 Ιουλίου, όσο περίπου εκτείνεται και η περίοδος του ανάδρομου Ερμή, η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο σας θα περιπλέξει περισσότερο την προσωπική σας ζωή. Με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας αναζητάτε ερωτική ικανοποίηση, επιδιώκετε το φλερτ και το θαυμασμό, θέλετε να αρέσετε χωρίς να ενδιαφέρεστε, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, για τα θεμέλια μίας γνωριμίας και το κατά πόσο μπορεί να οδηγηθεί σε σχέση. Ταυτόχρονα, η παρουσία του Άρη στους Διδύμους, ευνοεί τις ερωτικές περιπέτειες ή το να ξεπερνάτε δυσκολίες στην υπάρχουσα σχέση σας κερδίζοντας χρόνο μέσα από εκδρομές και αστεία που μοιράζεστε με το/η σύντροφο και ελαφραίνουν την ατμόσφαιρα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε όμως είναι μήπως ενθουσιάζεστε υπέρμετρα με μία νέα γνωριμία που πραγματοποιείτε αυτή την εποχή, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί εύκολα αν κάποιος/α σας κολακέψει με τα λεγόμενα του/ης, και μετά τις 19 Ιουλίου, με τον Ερμή σε ορθή και πάλι πορεία, έρθετε αντιμέτωποι/ες με την πραγματικότητα και ξεφουσκώσει ο αρχικός ενθουσιασμός. Βλέπετε, με τον Ερμή και πάλι σε ορθή πορεία από τις 19 Ιουλίου, η αλήθεια θα έρθει στην επιφάνεια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Το παραπάνω ενδεχόμενο δεν είναι απίθανο, αφού από τις 8 Ιουλίου ο Κρόνος επιστρέφει σε ορθή πορεία και θα αρχίσετε σιγά σιγά να βλέπετε την πραγματικότητα και να καταστρέφονται οφθαλμαπάτες, να βγαίνουν στην επιφάνεια μυστικά και ψέματα, να υπάρχει μία γενικότερη τάση να ξεριζωθούν συνήθειες και τακτικές που σας εγκλώβισαν και δε σας οδήγησαν στην ευτυχία. Είναι η εποχή που συνειδητοποιείται πως υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα σε ότι βλέπατε και ότι νιώθατε, πως υπάρχει απόσταση ανάμεσα σε ότι σας παρουσιάστηκε το προηγούμενο διάστημα και αυτό που στην ουσία έχετε δίπλα ή απέναντι σας. Η Πανσέληνος στις 22 Ιουλίου ξεκινά μία εποχή ενός περίπου μήνα, μέχρι το τέλος περίπου του Αυγούστου, κατά το οποίο θα ξεκαθαρίσετε αρκετά πράγματα που είναι στον αέρα, θα εκφράσετε απόψεις που μπορεί να δημιουργήσουν απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το/η σύντροφο, θα υπάρξουν ρήξεις που φαντάζουν δύσκολο να ξεπεραστούν.

Αν επιδιώκετε να βελτιώσετε το κλίμα, τότε η παρουσία του Ερμή στο ζώδιο σας το χρονικό διάστημα 9 με 23 Αυγούστου θα μπορούσε να αποτελέσει την εποχή που μπορείτε να προσεγγίσετε το/η σύντροφο. Είναι επίσης μία καλή εποχή για νέες γνωριμίες, για απόρριψη σχέσεων που φαίνεται να κουβαλούν αμαρτίες του παρελθόντος και για την επιθυμία να ζήσετε το σήμερα χωρίς να κοιτάτε πίσω προς το παρελθόν. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιθανό να εκφραστείτε με σκληρό και απόλυτο τρόπο, να στηλιτεύσετε γνώμες, απόψεις και δράσεις του/ης συντρόφου και να δημιουργήσετε χάσμα στη σχέση σας, κάτι που μπορεί να δείξει αν διορθώνεται ή όχι στην Πανσέληνο στις 21 Αυγούστου. Το χρονικό διάστημα που εκτείνεται από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου μέχρι τις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Αυγούστου, δηλαδή το διάστημα των γενεθλίων σας, είναι σαν να ζείτε διπλή ζωή, αφού εκφράζεστε και ανοίγετε το σκεπτικό σας, αλλά υπάρχει πάντα κάτι που σας κυνηγά, μία εικόνα, μία σκέψη, ένα άγχος για το αύριο που δεν μπορείτε να κατανοήσετε αν έχει βάση ή όχι. Μη βιαστείτε να δώσετε απαντήσεις, μην προτρέξετε ώστε να υψώσετε τον τόνο της φωνής σας, μη λάβετε παρορμητικές αποφάσεις, αφού η είσοδος του Άρη στο ζώδιο σας στις 28 Αυγούστου μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για να αναλάβετε δράσεις που τόσο καιρό παλεύετε να θέσετε σε εφαρμογή.

Το καλοκαίρι του 2013 ξεκινά με γνωριμίες και επαφές, περνά από μία φάση ενδοσκόπησης, ίσως ακόμα και επαφής με το παρελθόν σας ώστε να αποσαφηνίσετε πράγματα που φαίνεται να αποτελούν μυστήρια ή αγκάθια για εσάς και καταλήγει στην εποχή που θα αρχίσει η δράση για εσάς. Αν λοιπόν υπήρχε μία συμβουλή για αυτό το καλοκαίρι, αυτή θα ήταν να ξεκουραστείτε και να προσπαθήσετε να βρείτε γαλήνη καταρχάς με τον εσωτερικό σας κόσμο. Η είσοδος του Δία στον Καρκίνο είναι μία ευκαιρία να αγαπήσετε την ψυχή σας που τόσο έχετε παραμελήσει τελευταία.

 

Παρθένος

Αναζητώντας τον καρπό της ουσιαστικής ερωτικής σχέσης

Ανήκετε σε αυτά τα ζώδια που δεν αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και επίφοβες προκλήσεις στη ζωή τους τον τελευταίο καιρό (έστω και αν υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν δυνατότητες να δοκιμάσετε κάτι νέο στον επαγγελματικό ή προσωπικό τομέα), και αυτό είναι κάτι που πιθανότατα να συνεχιστεί και αυτό το καλοκαίρι. Με την Αφροδίτη και τον Ερμή στο φιλικό σας ζώδιο του Καρκίνου από το ξεκίνημα του Ιουνίου, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε κόσμο, να κοινωνικοποιηθείτε ή και να φλερτάρετε, αφού έχετε ανακαλύψει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε και να εκφράσετε αυτά που αισθάνεστε και να βρείτε απήχηση. Βέβαια, να μην ξεχνάμε πως οι εκπρόσωποι του δευτέρου δεκαημέρου μπορεί να αισθάνονται μία πίεση στην προσωπική τους ζωή, να θεωρούν πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση τους ή να νιώθουν απέραντη μοναξιά, κάτι που καλό θα ήταν να αντιμετωπιστεί τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα μέσα από γνωριμίες και φιλίες που γεννιούνται και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και σαν την οικογένεια που αναζητούσατε και δεν μπορούσατε να βρείτε.

Το σημαντικότερο όμως γεγονός του Ιουνίου λαμβάνει χώρα στις 26 του μήνα, τότε που ο Δίας περνά στον Καρκίνο, αφήνοντας το ζώδιο των Διδύμων μετά από μία μακρά παραμονή δώδεκα περίπου μηνών. Αν λοιπόν έχετε κάποιες εκκρεμότητες στον επαγγελματικό τομέα, αν πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας με άτομα της οικογένειας τότε καλά θα κάνετε να κλείσετε όλα τα παραπάνω ζητήματα μέχρι το τρίτο δεκαήμερο του μήνα, αφού από εκεί και πέρα το σκηνικό αλλάζει. Με το Δία στον Καρκίνο θα ενδιαφερθείτε για το σπίτι και την ψυχική σας ισορροπία και αρμονία, κάτι που σημαίνει πως η προσωπική σας ζωή έρχεται στο προσκήνιο για να πατήσει σε πιο σίγουρα θεμέλια. Με το Δία στον Καρκίνο μπορεί να συνεχίσετε να αναπτύσσετε την καριέρα σας, να ανοίγετε τον επαγγελματικό σας κύκλο, αλλά ξεκινά η εποχή που θα αναζητήσετε το έτερο ήμισυ της ζωής σας ή θα επιδιώξετε να δημιουργήσετε οικογένεια μέσα στην υπάρχουσα σχέση σας. Αν είστε μόνοι/ες, τότε οι γνωριμίες που είναι πλέον εύκολο να γίνουν, δε θα μείνουν στο επίπεδο της απλής γνωριμίας ή φιλίας, αλλά θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους στην ψυχική ταύτιση και σύνδεση.

Την ίδια όμως εποχή, δηλαδή στις 26 Ιουνίου, κατά μία παράξενη σύμπτωση ο κυβερνήτης σας Ερμής γυρίζει ανάδρομος στο ίδιο ζώδιο, σε αυτό του Καρκίνου, μπερδεύοντας κάπως τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας. Αντί λοιπόν να τρέξετε να εκμεταλλευτείτε το Δία για να ανοίξετε κι άλλο τον κοινωνικό σας κύκλο, να φλερτάρετε και να δοκιμάσετε να κάνετε μία νέα σχέση, να βάλετε μπροστά τα πλάνα σας για μετακόμιση ή συγκατοίκηση, ξεκινήστε να κάνετε εκκαθαρίσεις στο ανθρώπινο δυναμικό του χώρου που κινείστε. Ίσως να πρέπει να μειώσετε το θόρυβο που υπάρχει γύρω σας, καθώς θέλετε να επικεντρωθείτε σε άτομα και σχέσεις που έχουν ουσία και βάθος. Αυτό σημαίνει πως είναι ώρα για ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό σας αρχικά, για να συνειδητοποιήσετε το λόγο για τον οποίο έχετε μαζέψει τόσο κόσμο γύρω σας ή γιατί απομακρυνθήκατε από κάποια άτομα που υπήρχαν γύρω σας στο παρελθόν, και εν συνεχεία να ξεκινήσετε μία σοβαρή κουβέντα με άτομα που ανήκουν στον κύκλο των γνωριμιών σου ή των φίλων σας. Είναι μία εποχή που καλείστε να ισορροπήσετε πάνω στην τάση να μεγαλώσει ο κοινωνικός σας κύκλος (κυρίως επαγγελματικά, αλλά και γενικότερα μέσα από την κοινωνική σας επιρροή), αλλά και το φόβο πως σπαταλάτε τεράστια ποσά ενέργειας σε δράσεις που δεν αφήνουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα στην καρδιά σας.

Τα καλά νέα (όχι πως ήταν άσχημα βέβαια μέχρι τώρα) ξεκινούν από τις 19 Ιουλίου που ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία στον Καρκίνο και μπορεί να λυθούν παρεξηγήσεις στην υπάρχουσα σχέση σας ή να συνειδητοποιήσετε τη ματαιότητα να επιδιώκετε να δημιουργήσετε μία σχέση χωρίς να προϋπάρχει η χημεία ή να επιστρέψετε σε ένα άτομο που δεν έχει κανένα λόγο να μπει εκ νέου στη ζωή σας. Με την είσοδο μάλιστα και της Αφροδίτης στο ζώδιο σας στις 24 Ιουλίου, μπορείτε να εντυπωσιάσετε και να κερδίσετε πόντους θαυμασμού από άτομα που φαίνεται να υπάρχει ερωτική έλξη. Είναι μάλλον ώρα να πάρετε το/η σύντροφο από το χέρι για ένα ταξίδι εκεί που κατανοείτε τη σύνδεση μεταξύ σας, εκεί που θα βάλετε τις βάσεις για την εξέλιξη της σχέσης σας. Είναι η εποχή που αν είστε μόνοι/ες, τότε θα υπάρξουν σοβαρές ευκαιρίες για γνωριμίες με ερωτικές προεκτάσεις, θα βρεθείτε σε κοινωνικούς κύκλους που αφήνετε το στίγμα σας. Είναι μάλλον η εποχή που έχοντας ξεπεράσει εκείνη την περίοδο που παλεύατε να συνειδητοποιήσετε πόσα άτομα χωράνε στη ζωή σας, έχετε πλέον αποφασίσει να αφιερώσετε χρόνο στην προσωπική σας ζωή, θέλοντας να αφήσετε σε δεύτερη μοίρα την καριέρα σας μέσα από κινήσεις εντυπωσιασμού απέναντι σε κάποιους πιθανούς σας αυριανούς εργοδότες.

Αυτό που πρέπει όμως να προσέξετε τον Αύγουστο, είναι μήπως υπερβάλετε στον τρόπο που εκδηλώνετε το ερωτικό σας ενδιαφέρον, μήπως φανεί με λάθος τρόπο ή στροφή σας προς την προσωπική σας ζωή απέναντι σε αφεντικά και συνεργάτες και υπάρξουν δύσκολες συνέπειες προς το τέλος του μήνα. Μπορεί να υπάρχει ένα παρασκήνιο στη ζωή σας, που ίσως να εκδηλώνεται με συζητήσεις και συναντήσεις ατόμων που εμπλέκονται στη δουλειά σας, με στόχο να ξεκινήσουν νέα πράγματα από το επόμενο Φθινόπωρο, κάτι που δε γνωρίζετε αυτή τη στιγμή και μπορεί να σας έρθει σαν μεγάλη έκπληξη προς το ξεκίνημα του Σεπτεμβρίου. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να αμελείτε κάποια σημάδια που αφορούν την υγεία σας ή τη θέληση και τις προθέσεις του/ης συντρόφου σας, κάτι που δρα συσσωρευτικά και προς το τέλος του μήνα θα βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις που δε σας χαροποιούν ιδιαίτερα. Αυτό λοιπόν που θέλει να σας διδάξει ο Αύγουστος είναι να είστε εγκρατείς, κάτι που πάντα κάνετε, αλλά ταυτόχρονα να εμπιστεύεστε μόνο τα άτομα που γνωρίζετε αρκετό χρόνο στη ζωή σας. Δεν είναι ώρα να προσφέρετε σκέψεις, αισθήματα και κομμάτια από τον εαυτό σας εκεί που δεν έχετε ακόμα λάβει τις διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε αδικημένοι/ες μετά το τέλος του καλοκαιριού. Άλλωστε, γνωρίζετε πολύ καλά πως τίποτα δε σας χαρίζεται, οπότε γιατί να θεωρήσετε πως κάποιοι/ες αποφάσισαν να σας κάνουν δώρα αυτό το καλοκαίρι;

 

Ζυγός

Μία βόλτα με τρένο χωρίς να γνωρίζετε τη διαδρομή

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεστε κάτω από την έντονη επιρροή του συνδυασμού του Ουρανού από τον Κριό και του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω που αλλάζουν, άλλοτε ταχύτατα και άλλοτε αργά και βασανιστικά, κομβικά κομμάτια της ζωής σας θέλοντας να σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε πως τίποτα δεν είναι μόνιμο. Δε θα μπορούσε λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι να σταματήσει να ισχύει η παραπάνω επιρροή, ειδικά για τους/ις γεννημένους/ες στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου, αφού απότομες ανατροπές στην προσωπική τους ζωή φέρνουν αλλαγές στα καλοκαιρινά σχέδια και πλάνα.

Ξεκινώντας λοιπόν ο Ιούνιος, έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε κάποια ταξίδια με το/η σύντροφο ή με φίλους και γνωστούς, να απομακρυνθείτε από το γνωστό σκηνικό της ζωής σας (σπίτι, δουλειά) και να δοκιμάσετε μία σχέση στην προοπτική της εγκεφαλικής κυρίως σύμπνοιας και εξέλιξης. Αν είστε μόνοι/ες είναι πιθανό να συναντήσετε ανθρώπους που η έλξη μεταξύ σας βασίζεται στον τρόπο που σκέφτεστε και αντιλαμβάνεστε τη ζωή αλλά και την ανάγκη σας να ανοίξετε τον κοινωνικό σας κύκλο, να βρεθείτε σε μέρη ή περιβάλλοντα που λαμβάνετε ερεθίσματα σχετικά με έναν τρόπο ζωής που μπορεί να είναι διαφορετικός από αυτόν που έχετε συνηθίσει να αντιμετωπίζετε. Μέχρι τις 26 Ιουνίου λοιπόν, είναι καλή εποχή να ανοίξετε συζητήσεις με το/η σύντροφο που θέτουν επί τάπητος το μέλλον σας, να προσπαθήσετε να βρεθείτε ανάμεσα σε ανθρώπους που αξιολογούν θετικά τις ιδέες και τον τρόπο που σκέφτεστε και να προσπαθήσετε να ξεφύγετε από στενά πλαίσια σκέψης και δράσης που μπορεί να προέρχονται από τον οικογενειακό ή επαγγελματικό σας κύκλο. Μέχρι το τέλος Ιουνίου η διπλή παρουσία του Άρη και του Δία από τους Διδύμους είναι ευεργετική για τις παραπάνω δράσεις, αλλά μπορεί να αποτελέσει και παγίδα αφού θα αυξήσει τον εγωισμό σας και μπορεί να σας κάνει ευέξαπτους/ες και έντονα κριτικούς απέναντι σε λόγια, σκέψεις και δράσεις από άτομα που δεν έχουν συνηθίσει να σας βλέπουν τόσο αποφασιστικούς/ες και ευέξαπτους/ες.

Με την είσοδο όμως του Δία στον Καρκίνο στις 26 Ιουνίου, είναι ώρα να αφήσετε τα πολλά λόγια και τις υποσχέσεις και να ξεκινήσουν οι δράσεις που δείχνουν διάθεση να φέρετε πάνω στη Γη ότι μέχρι τώρα φαινόταν να πετά στον αέρα. Με το Δία στον Καρκίνο το επόμενο δωδεκάμηνο μπορείτε να δείτε θεαματικά αποτελέσματα στην καριέρα σας, αλλά ταυτόχρονα οι ευκαιρίες να βελτιώσετε τη δημόσια εικόνα σας θα περάσουν μέσα και από την εξέλιξη της προσωπικής σας ζωής. Κάθε νέα γνωριμία δεν είναι μία απλή ευκαιριακή σχέση, αλλά θα περνά μέσα από την αναζήτηση βαθύτερων συνδέσεων με το/η σύντροφο, ενώ η υπάρχουσα σχέση σας θα μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα που θα μπορούσε να είναι και η συγκατοίκηση και η δημιουργία οικογένειας. Πριν όμως θεωρήσετε πως όλα τα παραπάνω ξεκινούν από τις 26 Ιουνίου, να σας επισημάνω πως ταυτόχρονα ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στον Καρκίνο μέχρι τις 19 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως οι πρώτες 20-25 ημέρες της παρουσίας του Δία στον Καρκίνο δεν πρέπει να θεωρηθούν ως ευκαιρίες επέκτασης, ανοίγματος των οριζόντων, αλλά μία δοκιμασία με το παρελθόν ή των ανατροπών που φέρνουν οι άλλοι στα σχέδια σας λόγω αναποφασιστικότητας και δεύτερων σκέψεων που κάνουν.

Την ίδια εποχή η Αφροδίτη στο Λέοντα μπορεί να φέρνει ευκαιρίες για γνωριμίες με ερωτική προέκταση, αλλά θα ήταν φρόνιμο αυτή την εποχή να επικεντρωθείτε στις υπάρχουσες σχέσεις σας. Αν είστε σε σχέση, τότε αναζητήσετε το έδαφος πάνω στο οποίο θεωρείτε πως νιώθετε πιο ασφαλείς, κάτι που μπορεί να σημαίνει πως επιδιώκετε να μετακομίσετε για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στη σχέση σας ή να αλλάξετε επαγγελματικό προσανατολισμό, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει το φρέσκο αέρα που ψάχνατε στη ζωή σας. Την ίδια εποχή οι επιστροφές από το παρελθόν δείχνουν πως πριν κάνετε το επόμενο βήμα πρέπει να λύσετε μικρά κομμάτια από ένα στοιχειωμένο παρελθόν ή πως είστε επιρρεπείς σε σχέσεις που κουβαλούν ένα πατρόν ζωής που έχετε ξεπεράσει ή νομίζατε πως είχατε ξεπεράσει. Φτάνοντας όμως στις 20 Ιουλίου, με τον Ερμή να γυρίζει και πάλι σε ορθή πορεία, είναι ώρα να αλλάξει το σκηνικό.

Με την ταυτόχρονη πλέον παρουσία και του Άρη στον Καρκίνο, δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από τις επιθυμίες σας. Η προσωπική σας ζωή πρέπει να ξεκαθαρίσει, κάτι που μπορεί να σημαίνει πως αναλαμβάνετε πρωτοβουλία να εκφράσετε τις προθέσεις σας ή βρίσκεστε μπροστά στην πρόκληση διακοπών που θα αποτελέσουν την πρόβα μίας ζωής που θα αλλάξει από το Φθινόπωρο. Η αληθινή εικόνα του/ης Άλλου/ης έρχεται στο προσκήνιο, κάτι που μπορεί να σας φοβίζει αφού εκφράζει και κομμάτια που φαίνονται πολύ κυκλοθυμικά (έντονες εναλλαγές ισχυρής ερωτικής επιθυμίας και απόστασης), κάτι που μπορεί να σας τρομάξει ή να σας θυμίσει συμπεριφορές από άτομα που είχατε παλιότερα στη ζωή σας. Επειδή όμως υπάρχει έντονη παρουσία πλανητών στον Καρκίνο, η συμβουλή μέχρι τα μέσα Αυγούστου είναι να προσπαθήσετε να ισορροπήσετε τις προκλήσεις στον προσωπικό τομέα με μία υγιή επαγγελματική ζωή ή το αντίστροφο. Επειδή η οικογένεια μπορεί να γίνει το επαγγελματικό σας περιβάλλον ή επειδή ο/η σύντροφος έχει αρκετή δουλειά αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι/ες για μία δοκιμασία της ισχύος της σχέσης σας μέσα από αντίξοες συνθήκες. Αυτά όμως μέχρι τα μέσα Αυγούστου, γιατί από εκεί και πέρα με την Αφροδίτη πλέον στο ζώδιο σας έχετε τη διάθεση και την ανάγκη να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται στην προσωπική σας ζωή.

Με την Αφροδίτη παρούσα αρέσετε και αυτό αποτελεί την πρώτη απάντηση στην προσπάθεια να σας καθηλώσουν το προηγούμενο διάστημα. Θα φλερτάρετε με νέες γνωριμίες και θα μιλήσετε ανοικτά στο/η σύντροφο σας σχετικά με τα προβλήματα στη σχέση σας. Θα κάνετε το πρώτο βήμα απέναντι σε ένα άτομο που έχει δείξει σημάδια ενδιαφέροντος , αλλά κάτι φαίνεται να κολλούσε την επαφή σας μέχρι σήμερα. Θα τολμήσετε να μιλήσετε ανοικτά για την προσωπική σας ζωή, κάτι που μπορεί να σοκάρει, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε αν υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον ή όχι από την απέναντι πλευρά. Και προς το τέλος του μήνα, θα βρείτε και πάλι τον τρόπο να ισορροπήσετε πάνω σε σχέσεις που δεν μπορούν να είναι μόνο ήρεμες ή μόνο επεισοδιακές, αφού θέλετε να βρεθείτε κοντά στον άνθρωπο που καταλαβαίνεστε ακόμα και χωρίς να μιλήσετε.

 

Σκορπιός

Δύσκολα αλλά και ελπιδοφόρα

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σας πως δεν περνάτε και τις πιο όμορφες, ειδυλλιακές και αξέχαστες εποχές της ζωής σας. Ο Κρόνος συνεχίζει να είναι αμείλικτος πάνω από το κεφάλι σας, επηρεάζοντας κυρίως τους/ις εκπροσώπους του πρώτου δεκαημέρου, ορθώνοντας εμπόδια στην προσωπική σας ζωή, μεγαλοποιώντας το αίσθημα της μοναξιάς, αυξάνοντας την αδιαφορία ως προς την ερωτική έλξη απέναντι σε κάποιο άτομο. Στο συγκεκριμένο όμως αφιέρωμα δε θέλω να συνεχίσω να αραδιάζω δυσκολίες και εμπόδια, να τονίζω την ψυχολογική σας διάθεση που μπορεί να μην είναι και στα καλύτερα της αυτό το καλοκαίρι, αλλά να σας μιλήσω για τα παράθυρα που ανοίγονται με στόχο να δείτε έναν πιο καθαρό ουρανό, ένα πιο φωτεινό αύριο.

Ξεκινώντας ο Ιούνιος θα πρέπει ήδη να νιώσετε την αλλαγή του κλίματος στον ερωτικό τομέα. Με την παρουσία του Ερμή και της Αφροδίτης στον Καρκίνο από τις πρώτες ημέρες του μήνα, η διάθεση σας να ξεφύγετε από τα τετριμμένα, να αποδράσετε από τη σκληρή πραγματικότητα, να απομακρυνθείτε από μία σχέση-παγίδα ή μία μοναξιά-λεπίδα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Φροντίστε να κανονίσετε ένα ταξίδι είτε με το/η σύντροφο για να ενεργοποιήσετε εκ νέου τη σχέση σας μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινής διαβίωσης, είτε με φίλους/ες που μπορεί να λειτουργήσουν και ως μαξιλάρια που θα απορροφήσουν τα παράπονα και την γκρίνια σας σχετικά με την προσωπική σας ζωή. Μην ξεχνάτε όμως πως σε ένα ταξίδι μπορεί να γνωρίσετε κάποιο άτομο που θα μπορούσε να ξυπνήσει την ερωτική σας διάθεση, που κουβαλά μία γοητευτική μελαγχολία ή μία διάθεση να μπορέσει να μιλήσει μέσα από την καρδιά του και να είστε εσείς το άτομο που θα αποτελέσει αυτό το δέκτη.

Προς το τέλος του πρώτου καλοκαιρινού μήνα, και πιο συγκεκριμένα στις 26 Ιουνίου, ο Δίας κάνει δυναμική είσοδο στο ζώδιο του Καρκίνου, μία ζωδιακή θέση που σας ευνοεί πολύ περισσότερο από το ζώδιο των Διδύμων στο οποίο βρισκόταν το προηγούμενο δωδεκάμηνο. Με το Δία πλέον σύμμαχο, και μέχρι τον Ιούλιο του 2014, ανοίγονται δρόμοι στην προσωπική σας ζωή, αφού μπορεί να γνωρίσετε ένα άτομο από το εξωτερικό που φαίνεται να αλλάζει τη διάθεση σας, δείχνοντας σας πως υπάρχει ζωή και μετά τον Κρόνο. Έχετε την ευκαιρία να ξεφύγετε από μία στείρα πραγματικότητα και να ταξιδέψετε εκεί που σας μεταφέρει αυτή η γνωριμία, είτε σωματικά είτε πνευματικά. Αν λοιπόν είστε μόνοι/ες, τότε αυτή η γνωριμία θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή να αποφασίσετε να αλλάξετε τόπο κατοικίας, αφού αποφασίζετε να ξεκινήσετε από την αρχή τη ζωή σας κάπου μακριά, ακόμα ίσως και σε μία ξένη χώρα. Αν είστε σε σχέση, τότε είναι πιθανό να αποφασίσετε μία από κοινού μετακόμιση κάπου που αλλάζετε εντελώς το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείστε ή να προχωρήσει με στρωτό έδαφος μία πιθανή απόφαση να λυθεί ένας γάμος ή μία σχέση που μπορεί και να σας έχει σημαδέψει.

Στην περίπτωση που βρίσκεστε στην εποχή που επαναπροσδιορίζετε τη σχέση σας, τότε το χρονικό διάστημα του ανάδρομου Ερμή στον Καρκίνο (26 Ιουνίου-19 Ιουλίου) μπορεί να αποτελέσει την αφορμή να ξεκινήσετε μία κουβέντα που θα σας οδηγήσει σε γνώριμα γεγονότα του παρελθόντος, σε λόγια που ποτέ δεν ειπώθηκαν, σε νοήματα που δεν εκλήφθησαν όπως θεωρούσε η απέναντι πλευρά. Επίσης, η συγκεκριμένη εποχή είναι εξαιρετική για μία επαναπροσέγγιση ενός ατόμου με το οποίο μπορεί να βρίσκεστε πλέον μακριά (χιλιομετρικά ή εγκεφαλικά), με στόχο να δοκιμάσετε τη σχέση σας εκ νέου ή να επιβεβαιώσετε τον οριστικό χωρισμό. Αυτή τη συγκεκριμένη όμως εποχή δε θα ήταν φρόνιμο να επενδύσετε σε μία νέα σχέση, σε μία γνωριμία που πιθανότατα να αποτελεί μία καλοκαιρινή περιπέτεια με ημερομηνία λήξεως προς το τέλος Ιουλίου. Επίσης, αν βρίσκεστε σε διαδικασία χωρισμού, τότε καλό θα ήταν να προσέξετε το παρασκήνιο, ειδικά αν υπάρχου και δικαστήρια που δεν είναι σίγουρο κατά πόσο σας ευνοούν ή όχι.

Με την επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία στις 20 Ιουλίου, θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τη νέα εποχή που ξημερώνει με τον Άρη στον Καρκίνο και τον Κρόνο σε ορθή πορεία στο ζώδιο σας από τις 8 Ιουλίου. Είναι ώρα να κοιτάξετε μπροστά, να επιδιώξετε να γνωρίσετε κόσμο, να ταξιδέψετε και να επιδιώξετε να ανοίξετε τον κύκλο των γνωριμιών σας. Με τον Άρη σύμμαχο η ερωτική σας διάθεση έχει πάψει να έχει μόνο σαρκικές καταβολές, αφού αισθάνεστε και πάλι έτοιμοι/ες να εκφράσετε το βαθύ σας συναισθηματικό κόσμο και να φύγετε από σχέσεις που στηρίζονταν στη σεξουαλική έλξη μέχρι σήμερα. Το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου αποτελεί την έναρξη μίας εποχής δυόμισι περίπου μηνών που είναι ικανή να φέρει μεγάλες, δομικές και καρμικές αλλαγές στην προσωπική σας ζωή.

Η σύνοδος του Κρόνου με το Βόρειο Δεσμό στο ζώδιο σας (επηρεάζει κυρίως τους/ις εκπροσώπους του τέλους του πρώτου δεκαημέρου και της αρχής του δευτέρου) αποτελεί την αφορμή για να επιδιώξετε να κατακτήσετε την ευτυχία όπως εσείς την ορίζετε στη ζωή σας. Είναι σαν να έχετε στα χέρια σας ένα μεγάλο ποσό δύναμης και ενέργειας, με την οποία μπορείτε να εκπληρώσετε επιθυμίες που κουβαλάτε στο μυαλό και την καρδιάς σας χρόνια. Οποιαδήποτε νέα γνωριμία αυτή την εποχή αποκτά καρμική διάσταση, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν σημαντικά μαθήματα που θα πάρετε και θα δώσετε. Μία καρμική σχέση δεν είναι απαραίτητα βασανιστική και βαριά, αλλά μπορεί να είναι αρκετά ευχάριστη αν αντιληφθείτε πως σας καλεί να αλλάξετε το ρυθμό του χορού σας. Οι δύο Πανσέληνοι στον Υδροχόο (στις 22 Ιουλίου και την 21η Αυγούστου αντίστοιχα) μπορεί να αποτελέσουν σημάδια στη ζωή σας ώστε να βρείτε το θάρρος να προτείνετε αυτό που έχετε στο μυαλό και την καρδιά σας σχετικά με την προσωπική σας ζωή. Το σπίτι σας αλλάζει μορφή ή/και δομή, αφού μία σχέση που ξέφτισε είναι μάταιο να προσπαθείτε να την κάνετε να γίνει και πάλι πολύχρωμη. Αντίστροφα όμως, αν νιώθετε έτοιμοι/ες για το μεγάλο βήμα και αποφασισμένοι/ες να τολμήσετε να αλλάξετε τη ζωή σας, τότε η συγκατοίκηση και η δημιουργία οικογένειας είναι το φυσικό επακόλουθο μίας γνωριμίας που κατάφερε να ανάψει και πάλι την υγιή ερωτική σπίθα μέσα στην καρδιά σας.

 

Τοξότης

Μειώνοντας το θόρυβο που υπάρχει γύρω σας

Η μακρά παραμονή του Δία στο ζώδιο που βρίσκεται απέναντι σας (Δίας στους Διδύμους για σχεδόν δώδεκα μήνες) ολοκληρώνεται στις 26 Ιουνίου οπότε και περνά στον Καρκίνο και ένα σημείο που δε σας επηρεάζει τόσο άμεσα και έντονα όπως συνέβη την περασμένη σεζόν. Βέβαια, μέχρι εκείνη την ημερομηνία, υπάρχει χρόνος για να αρπάξετε ερωτικές ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν (ειδικά αν ανήκετε στο τρίτο δεκαήμερο), να εξελίξετε την υπάρχουσα σχέση σας, να λάβετε αποφάσεις συγκατοίκησης ή δημιουργίας οικογένειας. Υπάρχει όμως και ένα άλλο πλανητικό σκηνικό που σας επηρεάζει άμεσα, που ονομάζεται διέλευση του Άρη από τους Διδύμους (μην ξεχνάτε πως είναι το ζώδιο που βρίσκεται απέναντι από το δικό σας) που λαμβάνει χώρα από την πρώτη ημέρα του Ιουνίου και μέχρι τις 13 Ιουλίου. Με αυτή τη διέλευση το κλίμα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις θα αποκτήσει ένταση και ηλεκτρισμό, θα αυξηθούν οι προκλήσεις (που έχουν περισσότερο να κάνουν με λεκτικά ερεθίσματα, παρά με δράσεις), θα νιώσετε πως ο/η σύντροφος ή το φλερτ σας αποκτά μία εικόνα (ή θα θέλατε να την αποκτήσει) που συνδυάζει τη νεανικότητα του πνεύματος με την εγκεφαλική διέγερση. Αντιλαμβάνεστε πως αν είστε σε σχέση, τότε υπάρχει ο κίνδυνος μίας εισόδου στη ζωή σας ενός ατόμου που έχει τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε για να αποδράσετε από μία δύσκολη καθημερινότητα, κάτι που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υπάρχουσα σχέση σας. Από την άλλη πλευρά όμως, αν είστε μόνοι/ες, τότε φλερτάρετε, τολμήστε να ταξιδέψετε με άτομα που αρχίσατε να γνωρίζετε, ελάτε σε επαφή ανθρώπους που φαίνεται να σκέφτονται και να λειτουργούν διαφορετικά, αφού είναι πιθανό μία απλή γνωριμία να μπορέσει να μετατραπεί σε μία παθιασμένη σχέση.

Μην ξεχνάτε επίσης πως η διέλευση του Άρη από τους Διδύμους θα φέρει στο προσκήνιο και σκέψεις, αποφάσεις ή γεγονότα που γεννήθηκαν, εξελίχθηκαν ή σχεδιάστηκαν στις εκλείψεις που συνέβησαν στον άξονα του ζωδίου σας τα τελευταία χρόνια (θυμηθείτε ιδιαίτερα τις εποχές του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου του 2011 και 2012) με στόχο να προχωρήσετε παρακάτω. Η παραπάνω πρόταση μπορεί να σημαίνει λοιπόν πως φτάνει η ώρα να αποδείξετε με πράξεις τις σκέψεις σας σχετικά με την προσωπική σας ζωή και να εξετάσετε το ενδεχόμενο μίας δέσμευσης ή απομάκρυνσης από το άτομο που έχετε απέναντι σας. Ίσως πάλι να αποκτάτε οικογένεια και να πρέπει να μετριάσετε τον προσωπικό σας εγωισμό, αφού υπάρχουν πλέον άτομα που θα πρέπει να λαμβάνουν μεγάλο μέρος από την προσοχή σας. Επιπλέον, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (1η Ιουνίου με 13 Ιουλίου) θα είναι καθοριστικό και για την επαγγελματική σας ζωή, αφού θα κινηθούν γεγονότα που συνέβησαν το 2011 και 2012 με στόχο να αποδείξετε αν αντέχετε να συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο ή επεξεργάζεστε την ιδέα να κάνετε την αλλαγή προς τη νέα κατάσταση.

Μέσα σε όλο το παραπάνω σκηνικό που σας περιγράφω τόση ώρα όμως, και φαντάζει εξαιρετικά προκλητικό και ελπιδοφόρο, θα κάνει την εμφάνιση του ένας αστάθμητος παράγοντας που ονομάζεται ανάδρομος Ερμής στον Καρκίνο το χρονικό διάστημα 26 Ιουνίου με 19 Ιουλίου. Την εποχή λοιπόν που ο Δίας κάνει ηρωική έξοδο από το ζώδιο που βρίσκεται απέναντι σας και περνά στον Καρκίνο, το μυαλό σας αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα και διακοπές στον ειρμό της σκέψης σας. Το καμπανάκι που χτυπά στα αυτιά σας, και θα έπρεπε να είχατε ήδη υποψιαστεί από το ξεκίνημα του Ιουνίου, έχει να κάνει περισσότερο με τον/ην Άλλο/η, το άτομο που υπάρχει στη ζωή σας ή θα θέλετε να γίνει ο/η σύντροφος σας, που αρχίζει να λειτουργεί κάπως διαφορετικά από ότι σας έχει συνηθίσει. Αυτό το άτομο μπορεί να σας δείχνει πως ζορίζεται να παραμείνει μέσα στα πλαίσια της σχέσης όπως είναι στην παρούσα φάση, να αρχίζει να απομακρύνεται από τη σχέση σας αφού υπάρχει ένα παρελθόν στη ζωή του που δημιουργεί ένα έντονο παρασκήνιο ή να αντιλαμβάνεστε πως η ερωτική και σεξουαλική σας χημεία μεταλλάσσεται. Όλα τα παραπάνω σημάδια έχουν ως στόχο να σας επισημάνουν πως είναι ώρα να αλλάξει ο τρόπος που σκέφτεστε και προγραμματίζεστε το μέλλον σας, πως αν παραμείνετε προσηλωμένοι/ες στον εαυτό σας, τότε είναι πιθανό να χάσετε ένα άτομο από τη ζωή σας αφού μπορεί να βαρέθηκε να ζει στο παρασκήνιο. Αντίστροφα όμως, είναι πιθανό να έχετε μία επιστροφή από το παρελθόν που περιπλέκει την παρούσα φάση της ζωής σας αφού καλείστε να ισορροπήσετε σε μία ζωή όπως έχει δομηθεί μετά από μία αποτυχημένη σχέση του παρελθόντος με την προοπτική της επιστροφής αυτού του ατόμου που τη σημάδεψε.

Δε χρειάζεται να βιαστείτε να λάβετε αποφάσεις το παραπάνω χρονικό διάστημα, αλλά φροντίστε να βρείτε τον τρόπο και το χρόνο να αποδράσετε από το σκηνικό που στήνεται γύρω σας και μπορεί να σας φοβίζει ή εγκλωβίζει. Τολμήστε κάποια ταξίδια τα οποία μπορούν να δράσουν σαν περίοδοι αποσυμπίεσης μίας σχέσης που φαίνεται να περνά δύσκολες στιγμές ή ευκαιρίες να επαναπροσδιορίσετε τις αποφάσεις σας, αφού φαίνεστε ιδιαίτερα μπερδεμένοι. Μετά τις 20 Ιουλίου είναι μάλλον ώρα να βάλετε τα πράγματα σε πιο γήινη διάσταση, σε πιο χειροπιαστή καθημερινότητα και να λύσετε απορίες και διαφωνίες χρησιμοποιώντας τη λογική σας. Ίσως να πρέπει να παραμείνετε στο σπίτι σας για ένα χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα βελτιώσετε τη σχέση σας που ταράχτηκε ή να αντιληφθείτε πως ένα πισωγύρισμα που έγινε στη ζωή σας το περασμένο διάστημα το μόνο που κατάφερε ήταν να σας βγάλει εκτός προγραμματισμού και να πρέπει να διορθώσετε αυτή την εξέλιξη.

Με τη σύνοδο του Κρόνου με το Βόρειο Δεσμό στο Σκορπιό, που έχει αρχίσει να δείχνει τη δυναμική της από τις αρχές Αυγούστου, και τις δύο Πανσελήνους στον Υδροχόο (22 Ιουλίου και 21 Αυγούστου αντίστοιχα), θα πιεστείτε για να αποδείξετε την ισχύ των υποσχέσεων σας ή θα ζοριστείτε να παραμείνετε μέσα σε καλούπια που δεν αντέχετε. Είναι μάλλον η ώρα να κατανοήσετε πως αυτό το καλοκαίρι σας μαθαίνει να βάζετε προτεραιότητες και δοκιμάζει τις αντοχές σας απέναντι σε συμβιβασμούς και δυνατά συναισθήματα. Αν θεωρείτε πως το πατρόν της ζωής που έχετε μπροστά σας δεν έχει καμία σχέση με τις προοπτικές που βλέπατε τους περασμένους μήνες, τότε η απόδραση μπορεί να σημαίνει και μόνιμη μετακόμιση κάπου πολύ μακριά με στόχο να πάψετε να υποβάλετε τη σωματική και ψυχική σας υγεία σε διαρκή τεστ αντοχής.

 

Αιγόκερως

Μία απόφαση σταθμός για την προσωπική σας ζωή

Το γεγονός που περιμένατε αρκετό καιρό να λάβει χώρα, αυτό για το οποίο θα έχετε ακούσει πως αξίζει να ευελπιστείτε πως μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο λέγεται είσοδος του Δία στον Καρκίνο, στο ζώδιο που βρίσκεται απέναντι σας, και λαμβάνει χώρα στις 26 Ιουνίου. Η παραμονή του Δία στον Καρκίνο είναι ετήσια και οι ευκαιρίες που θα σας ανοιχτούν έχουν να κάνουν κυρίως με νέες διαπροσωπικές σχέσεις, με εξέλιξη της υπάρχουσας σχέσης σας μέσα ακόμα και από ένα γάμο ή με το βελούδινο διαζύγιο μίας σχέσης που έκανε τον κύκλο της και ήρθε η ώρα να περάσετε στο επόμενο στάδιο της ζωής σας. Βέβαια, με το Δία απέναντι σας θα ανοιχτούν σημαντικές πόρτες και στον επαγγελματικό τομέα, αλλά επιτρέψτε μου να αφιερώσω το παρακάτω κείμενο στην ερωτική σας ζωή, έστω και αν είναι γνωστό πως η καριέρα σας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στη ζωή σας.

Πριν όμως ακόμα φτάσουμε στην είσοδο του Δία στον Καρκίνο, από το ξεκίνημα του Ιουνίου η είσοδος και παραμονή του Ερμή και της Αφροδίτης στον Καρκίνο θα πρέπει να έχουν προσθέσει ευχάριστες στιγμές στην προσωπική σας ζωή. Αν έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε για μερικές ημέρες σε παραθαλάσσια μέρη, τότε είναι πιθανό να συναντάτε κάποιο άτομο που βάλθηκε να κάνει την καρδιά σας να αρχίσει να χτυπά και πάλι από την αρχή. Η συνάντηση με ένα άτομο που φαίνεται να καλύπτει πολλές από τις εικόνες που έχετε σχετικά με το/η σύντροφο ζωής φαίνεται να αποτελεί κομβικό σημείο, αφού θα αντιληφθείτε πως ξεκινά μία περίοδος που η προσωπική σας ζωή θα γνωρίσει προκλήσεις και εκπλήξεις. Αν είστε σε σχέση, τότε βρείτε την ευκαιρία να βελτιώσετε το κλίμα μέσα σε αυτή, να ταξιδέψετε και να κάνετε σχέδια για δημιουργία οικογένειας ή να πάρετε χαρά από τα νέα που μαθαίνετε σχετικά με την προσωπική ζωή των παιδιών σας. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του Ερμή και της Αφροδίτης στον Καρκίνο μέχρι τις 26 Ιουνίου που κάνει είσοδο στο ίδιο ζώδιο ο Δίας, έχει ως στόχο να κάνει πιο γόνιμο το έδαφος πάνω στο οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί και εξελιχθεί μία σχέση που ξεκινά ή που περνά στο επόμενο στάδιο.

Μαζί όμως με την είσοδο του Δία στον Καρκίνο, στις 26 Ιουνίου συμβαίνει και κάτι που μπορεί να σας προβληματίσει και βάλει στην αναμονή για λίγο καιρό. Ο Ερμής γυρίζει σε ανάδρομη πορεία από τις 26 Ιουνίου και μέχρι τις 19 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως τα πράγματα δεν κυλούν όπως θα θέλατε στην προσωπική σας ζωή. Το άτομο που γνωρίσατε το προηγούμενο διάστημα φαίνεται να αλλάζει στάση και να απομακρύνεται ή να έχει δεύτερες σκέψεις, κάτι που σας προβληματίζει αφού είναι πιθανό να είχατε ενθουσιαστεί από αυτή τη γνωριμία. Η απόφαση σας να προχωρήσετε την υπάρχουσα σχέση σας περνά μέσα από επαγγελματικά εμπόδια αφού καλείστε να επενδύσετε χρόνο στην εργασία σας, κάτι που σας απομακρύνει από το χρόνο που υποσχεθήκατε να προσφέρετε στην προσωπική σας ζωή. Μία επιστροφή από το παρελθόν στη ζωή σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αυτή την εποχή, αφού είστε συναισθηματικά ευάλωτοι/ες και αυτό σημαίνει πως μπορεί να επενδύσετε σε ένα άτομο που αποφάσισε να κάνει ένα πισωγύρισμα, ειδικά κοντά στην εποχή της Νέας Σελήνης στις 8 Ιουλίου.

Το χρονικό διάστημα του ανάδρομου Ερμή, σε συνδυασμό με την παρουσία του Δία, θα μεγαλοποιήσει τις αναμνήσεις σας από ένα ανεξίτηλο παρελθόν, θα σας προβληματίσει αφού καλείστε να επιστρέψετε σε εποχές που θα θέλατε να αφήσετε πίσω σας, θα σας τρομάξει με τη δύναμη που μπορεί να έχει ένα άτομο στην προσωπική σας ζωή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα ήταν χρήσιμο να βρίσκετε το χρόνο να αποστασιοποιήστε από την ερωτική σας ζωή, να μπορείτε να λειτουργείτε αφήνοντας το έντονο συναίσθημα στην άκρη και να επενδύετε στις σχέσεις που δεν κουβαλούν μαζί τους κατάλοιπα από το παρελθόν τους. Ταυτόχρονα, στον επαγγελματικό τομέα, προσέξτε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε προκλήσεις, αφού αν επενδύετε τεράστια ποσά ενέργειας και χρόνου στην καριέρα σας, είναι πιθανό να υπάρχει αντίκτυπο στην προσωπική σας ζωή αφού η απόσταση που δημιουργείται ανάμεσα σε εσάς και το/η σύντροφο ή σε σχέση με τις υποσχέσεις που δώσατε πριν λίγο καιρό στο άτομο που γνωρίσατε αρχίζει να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Με την επαναφορά του Ερμή σε ορθή πορεία στις 20 Ιουλίου, η αντίθεση του Πλούτωνα από το ζώδιο σας με το Δία απέναντι σας είναι η ευκαιρία σας να αποδείξετε πως τολμάτε να κάνετε κινήσεις που πλουτίζουν όχι μόνο την τσέπη σας, αλλά και την καρδιά σας. Το παιχνίδι της δέσμευσης ή διάσπασης της σχέσης σας αποκτά στοιχεία σοφής ζαριάς που θα μπορούσε να ορίσει τη ζωή σας στο μέλλον. Είναι ώρα να αξιοποιήσετε την εξαιρετική σας ικανότητα να λαμβάνετε αποφάσεις με το σωστό timing, να αναγνωρίζετε την ερωτική ευκαιρία από τον εγκλωβισμό σε σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά, να διαγράψετε οριστικά ένα παρελθόν που δε σας αφορά. Η σύνοδος του Κρόνου (μην ξεχνάτε πως είναι ο κυβερνήτης σας) με το Βόρειο Δεσμό στο Σκορπιό που ξεκινά τη δυναμική του πορεία από τις αρχές Αυγούστου, είναι το καμπανάκι πως μπορείτε να κοιτάξετε κατάματα το πεπρωμένο σας και να μην τρομάξετε. Αν νομίζετε πως έχετε βρει το/η σύντροφο που βοηθάτε ο ένας τον άλλο να εξελίσσει την προσωπικότητα του, τότε δεν υπάρχει λόγος να μένετε σε πιθανές σχέσεις ή αναμνήσεις από άτομα που σημασία είχε μόνο τη σωματική και σαρκική σας επαφή. Με τον Άρη πλέον απέναντι σας, από τον Καρκίνο από τις 14 Ιουλίου, είναι ώρα να εμπιστευτείτε κάποιο άτομο που φαίνεται ικανό να δημιουργήσει το ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ανθίσει η προσωπική σας ζωή.

Γι αυτό επιμένω να φωνάζω, πως ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος αποτελούν ένα εξαιρετικό δίμηνο μέσα στο οποίο έχετε την ευκαιρία να δείτε τη ζωή σας να αλλάζει. Το να μπορέσετε να διακρίνετε την ευκαιρία στην προσωπική σας ζωή, δεν έχει μόνο να κάνει με τις επιλογές που έχετε απέναντι σας, αλλά και με την ετοιμότητα σας να κάνετε είσοδο σε μία ζωή που δε φοβάστε να ζήσετε. Γιατί από εδώ και πέρα ο φόβος είναι συνώνυμο της παραδοχής πως δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας.

 

Υδροχόος

Αν θέλετε να μιλήσουμε σοβαρά, η προσωπική σας ζωή σοβαρεύει

Αν θέλετε να πούμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, η παρουσία του Κρόνου στο Σκορπιό τον περασμένο ενάμισι περίπου χρόνο (και άλλο ένα ενάμισι περίπου χρόνο μέχρι το τέλος του 2014) δεν έχει διαμορφώσει μία εποχή που νιώθεις σαν να πρέπει να παλέψετε με θηρία και να βρεθείτε μπροστά σε αδιέξοδα, όπως ίσως να σας είχαν τρομάξει. Βλέπετε, υπάρχει παράλληλα η παρουσία του Δία στους Διδύμους (από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και τις 26 Ιουνίου της φετινής χρονιάς) που σε κάθε επαγγελματικό εμπόδιο έφερνε ένα νέο έρωτα, στην επιβολή ενός αφεντικού πάνω από το κεφάλι σου προσέφερε ως απάντηση την απόκτηση ενός παιδιού, στην ερωτική ξηρασία αντιπαραθέτει την αργή αλλά σταδιακή άνοδο της καριέρας σας.

Αν θα έπρεπε όμως να εστιάσω στο επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα στην προσωπική σας ζωή, τότε θα σας έλεγα να βιαστείτε μέχρι το τέλος Ιουνίου να εκμεταλλευτείτε κάθε πιθανή μορφή σύγκλισης προς την ευτυχία μπορεί να παρουσιάζεται στη ζωή σας. Με την παραμονή του Δία στους Διδύμους μέχρι και τις 25 Ιουνίου και τη σχεδόν ταυτόχρονη διέλευση του Άρη από το ίδιο ζώδιο (το χρονικό διάστημα 1η Ιουνίου με 13 Ιουλίου), το πρώτο μισό του καλοκαιριού φαίνεται να υπόσχεται ευχάριστες στιγμές στην προσωπική σας ζωή. Αν είστε μόνοι/ες, τότε φροντίστε να βγείτε και να περάσετε καλά με φίλους, κάτι που είναι πολύ πιθανό να σας φέρει και γνωριμίες που σας κάνουν να βλέπετε το φετινό καλοκαίρι με έντονα ερωτική και σεξουαλική διάθεση. Αν είστε σε σχέση, τότε φροντίστε να ταξιδέψετε για να προσθέσετε αλατοπίπερο στην προσωπική σας ζωή ή να γιορτάσετε την προοπτική της δημιουργίας οικογένειας, κάτι που φαίνεται να γίνεται ο στόχος της ζωής σας για το επόμενο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, με τη διέλευση του Άρη από τους Διδύμους το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε παραπάνω, ενεργοποιούνται οι εκλείψεις που έλαβαν χώρα τη διετία 2011 και 2012 και ειδικά του μήνες Ιούνιο και Δεκέμβριο και αφορούν σκέψεις και αποφάσεις σας σχετικά με την ερωτική σας ζωή. Αν λοιπόν η προσωπική σας ζωή άλλαξε την τελευταία διετία, τότε αυτό το πρώτο διάστημα του φετινού καλοκαιριού, καλείστε να βρείτε τον τρόπο να μετατρέψετε μία σχέση που βουλιάζει σε σχέση που θα μπορούσε να αποτελεί το νέο σημείο έναρξης της ζωής σας.

Η παραπάνω πρόταση, που έκλεισε κάπως θολά την παράγραφο, έχει διττή σημασία. Από τη μία πλευρά, η ανανέωση της υπάρχουσας σχέσης σας μπορεί να βασίζεται στην είδηση πως έρχεται ένα παιδί που έχει ως στόχο να σας αποδείξει πως δε γεράσατε πριν την ώρα σας ή πως η ζωή είναι μπροστά σας, οπότε σταματήστε να γκρινιάζετε πως δεν έχετε αντοχές. Από την άλλη πλευρά όμως, αν όντως η σχέση σας βαλτώνει, τότε είναι πιθανό να εισβάλει σε αυτή ένα άτομο που αναταράσσει τα νερά, ειδικά το χρονικό διάστημα της παρουσίας της Αφροδίτης στο Λέοντα (28 Ιουνίου με 22 Ιουλίου). Σε αυτή τη χρονική περίοδο, που συμπίπτει περίπου και με την εποχή του ανάδρομου Ερμή στον Καρκίνο, η έννοια της ασφάλειας στην προσωπική σας ζωή περνά από δύσβατα μονοπάτια. Μία γνωριμία θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή για μεγαλύτερη κρίση στην υπάρχουσα σχέση σας, αφού συνειδητοποιείτε πως αυτό που σας έχει κάνει να νιώθετε πως η ζωή σας θα είναι επίπεδη από εδώ και στο εξής είναι η σχέση σας που έχει χάσει κάθε προοπτική και φρεσκάδα. Από την άλλη πλευρά, βλέποντας πως ο τομέας της εργασίας δέχεται πιέσεις και μπαίνει σε μία προοπτική αμφισβήτησης των ικανοτήτων σας, αυτό που βλέπετε ως διέξοδο για τη ζωή σας είναι η προσωπική σας ζωή, αφού θα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο την επιρροή του/ης συντρόφου ή θα προκύψει μία νέα γνωριμία που σας βοηθά να προσθέσετε νέες παραμέτρους σε μία ζωή που κινδύνευε να καεί μέσα στη ρουτίνα. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου το διάστημα από το τέλος Ιουνίου μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, είναι πως καλό θα ήταν να προσέχετε κάθε αρχικό ενθουσιασμό σε νέες γνωριμίες, αφού η εποχή προστάζει για συγκέντρωση στην υπάρχουσα προσωπική σας ζωή με στόχο να θέσετε εκ νέου προτεραιότητες που φαίνεται να είχατε χάσει. Επιπλέον, κάθε επιστροφή ατόμων από το παρελθόν αυτή την εποχή μοιάζει με την ταφόπλακα που μπαίνει σε μία ιστορία του παρελθόντος που ξέφτισε ή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού δεν έχει πλέον την ορμή να αντέξει στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Από τα τέλη Ιουλίου, και ειδικότερα από τις 22 του μήνα με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας, ξεκινά η εποχή που η προσωπική σας ζωή θα περάσει από δοκιμασίες με στόχο να αποδείξετε πως αντέχετε. Η σύνοδος του Κρόνου με το Βόρειο Δεσμό στο Σκορπιό αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για εσάς, αφού δεν είναι ώρα για σχέσεις που εστιάζουν στην εικόνα και την επιφάνεια, αλλά κατανοούν τη σημασία του να υπάρχει ουσία. Η συμβίωση αποτελεί μονόδρομο αν νιώθετε καλά στην προσωπική σας ζωή, εκτός και αν αντιλαμβάνεστε πως το δέσιμο σας με το/η σύντροφο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία οικονομική συμφωνία ή μία κάλυψη των σωματικών σας αναγκών. Με τη Νέα Σελήνη στο Λέοντα στις 6 Αυγούστου θα μπορούσε να υπάρξει μία γνωριμία που αναταράσσει την υπάρχουσα σχέση σας ή που αντιτίθεται στις υποσχέσεις που δώσατε το περασμένο διάστημα σχετικά με την αποχή σας από την ερωτική ζωή με στόχο να τα βρείτε με τον εαυτό σας. Επιπλέον καλείστε να κατανοήσετε πως ο/η σύντροφος μπορεί να έχει και τον πρώτο λόγο σε από κοινού αποφάσεις κάποιες φορές, κάτι που σας τρομάζει αρχικά. Με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας και πάλι στις 21 Αυγούστου, μπορεί να φοβάστε να παραδεχτείτε την ανάγκη σας για ένα/μία σύντροφο, να διστάζετε να μείνετε μόνοι/ες, αλλά προσπαθήστε να αξιολογήσετε πολύ καλύτερα τη σχέση σας. Αν όντως έχετε προσωπικά σχέδια για το μέλλον και πιέζεστε στην υπάρχουσα σχέση σας, τότε ο χωρισμός είναι μονόδρομος. Αν όμως μέσα από μία μεγάλη διαμάχη αναγνωρίζετε πως δεν έχετε αποκλειστικά τον πρώτο ρόλο στη σχέση σας, τότε σκεφτείτε μήπως αυτό είναι βολικό. Έχετε ποτέ δοκιμάσει να αναλαμβάνουν άλλοι/ες να πιάσουν το τιμόνι της σχέσης; Αν όχι, τότε ίσως να έχετε την ευκαιρία να συμβεί κάτι τέτοιο, κάτι που θα σας βοηθούσε να εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο την προσωπικότητα του/ης συντρόφου σας.

 

Ιχθείς

Η πρόκληση της απόλυτης ευτυχίας

Άραγε, πόσο ευεργετική θα μπορούσε να είναι η συγκυρία του να υπάρχουν τρεις σημαντικοί πλανήτες για την προσωπική σας ζωή σε ζώδια του νερού από τις 26 Ιουνίου και για όλο το επόμενο δωδεκάμηνο; Η είσοδος του Δία (που να μην ξεχνάμε πως αποτελεί τον παραδοσιακό κυβερνήτη του ζωδίου σας) στον Καρκίνο στις 26 Ιουνίου, που συνδυάζεται με την παρουσία του Ποσειδώνα στο ζώδιο σας και του Κρόνου στο Σκορπιό, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να επενδύσετε στην προσωπική σας ζωή και να την αναδείξετε σε φάρο ελπίδας για το μέλλον σας. Αυτή η παραπάνω εκδοχή παύει να αποτελεί όνειρο επιστημονικής φαντασίας αν καταφέρετε να μετατρέψετε το χάος της καρδιάς σας σε συνδυασμό λογικής και συναισθήματος που οδηγεί σε υγιείς και γόνιμες ερωτικές σχέσεις.

Το ευχάριστο και ελπιδοφόρο σκηνικό που στήνεται αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να έχει ήδη δείξει τις πρώτες του προθέσεις από το ξεκίνημα του Ιουνίου, με την παρουσία του Ερμή και της Αφροδίτης στον Καρκίνο, στο ζώδιο που συμβολίζει τους έρωτες στη ζωή σας. Είναι μάλλον η ώρα να οργώσετε το έδαφος πάνω από την καρδιά σας, να αρχίσετε να βγάζετε από το πρόσωπο σας μάσκες και προσωπεία που φορέσατε ή σας ανάγκασαν να φορέσετε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και να ερωτευτείτε από την αρχή. Αν αυτός ο έρωτας έχει στόχο ένα νέο άτομο που γνωρίζετε στο ξεκίνημα του καλοκαιριού ή στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά του/ης υπάρχοντος/υσας συντρόφου, είναι κάτι που μπορεί να κριθεί και από την επιρροή του ανάδρομου Ερμή στον Καρκίνο το χρονικό διάστημα 26 Ιουνίου με 19 Ιουλίου. Ναι, καλά διαβάζετε, η είσοδος του Δία στον Καρκίνο θα φέρει μαζί της και τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία, θέλοντας να επισημάνει πως ανήκετε σε αυτά τα ζώδια που δε ζείτε μακριά από διλήμματα και σχέσεις που σχοινοβατούν πάνω στα δίπολα παρελθόν/παρόν, θύτης/θύμα, αγαπώ/απατώ.

Επειδή διαβάζοντας τα παραπάνω είναι φυσικό να μπερδευτείτε ακόμα περισσότερο, να σας επισημάνω πως στην εποχή του ανάδρομου Ερμή είναι εξαιρετικά πιθανό να βρεθείτε σε ερωτικές περιπέτειες που μπερδεύουν την αλήθεια με τη φαντασία, τη ζωή στο σήμερα με αυτή που είχατε χθες, την ανάγκη για συναισθηματική κάλυψη μέσα από νέες γνωριμίες ή επιστροφές του παρελθόντος που έχει αφήσει μία γλυκόπικρη γεύση. Επιπλέον, ανοίγεται μπροστά σας η κατάλληλη περίοδος για να συζητήσετε με το/η σύντροφο σχετικά με το μέλλον της σχέσης σας, σχετικά με τις προοπτικές του να δημιουργήσετε οικογένεια, σχετικά με τις συναισθηματικές σας ανάγκες που ξεκινούν να χτυπάνε ολοένα και εντονότερα μέσα στην καρδιά σας στέλνοντας σινιάλα μίας γόνιμης περιόδου. Αν λοιπόν στο ξεκίνημα αυτού του καλοκαιριού είτε μόνοι/ες, τότε μέχρι τις 26 Ιουνίου φροντίστε να εκμεταλλευτείτε την περίοδο και να κάνετε γνωριμίες που εξιτάρουν την καρδιά σας, αφού αρέσετε και το φλερτ γίνεται ένα από τα πανίσχυρα όπλα στα χέρια σας. Αν όμως είστε σε σχέση, τότε οι προκλήσεις γύρω σας μπορεί να αποτελέσουν αφορμές να αναρωτηθείτε αν η υπάρχουσα σχέση σας θα μπορούσε να οδηγηθεί κάπου ψηλότερα, αν θα μπορούσε να σας φτάσει στη συγκατοίκηση ή την απόκτηση ενός παιδιού, που αρχίζετε να νιώθετε έτοιμοι/ες να αποκτήσετε.

Με την έλευση όμως του ανάδρομου Ερμή, το σκηνικό αλλάζει και γίνεται πιο θολό. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου λοιπόν εκμεταλλευτείτε το χρόνο για να επαναπροσδιορίσετε αποφάσεις για την προσωπική σας ζωή ή κάντε τις απαραίτητες ετοιμασίες στο σπίτι ή τη ζωή σας γενικότερα για να χωρέσει η νέα προοπτική που φαίνεται να ξεκινά σε λίγο καιρό. Επιπλέον, αποστασιοποιηθείτε από κάποια επικίνδυνη νέα γνωριμία και προσπαθήστε να προσφέρετε χρόνο στην επαγγελματική σας ζωή, αφού διαφορετικά μπορεί να λάβετε λανθασμένες αποφάσεις στην προσωπική σας ζωή, αφού το άτομο που υπάρχει δίπλα ή απέναντι σας είναι ικανό να φορέσει το προσωπείο που θέλετε να δείτε, κρύβοντας την πραγματική του εικόνα. Επιπλέον καλό θα ήταν να αποφύγετε ενάρξεις στην προσωπική σας ζωή (γάμος, εγκυμοσύνη, μετακόμιση) αφού είναι εξαιρετικά πιθανό να μην έχουν μελετηθεί όλες οι παράμετροι και στην πορεία να ανακαλύψετε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο ομαλά όσο θα περιμένατε.

Αν όμως το βασικότερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή ήταν η έλλειψη χρόνου για να ασχοληθείτε με την προσωπική σας ζωή, τότε από τα μέσα Ιουλίου υπάρχει ακόμα ένας λόγος, εκτός από την επιστροφή του Ερμή σε ορθή πορεία, να επενδύσετε στον ερωτικό τομέα. Η είσοδος του Άρη στον Καρκίνο είναι μία παράμετρος που βάζει γόνιμη φωτιά στην προσωπική σας ζωή, αφού μία γνωριμία αποκτά έντονη σεξουαλική χροιά, κάτι που φαντάζει ιδανική παράμετρος για ένα απολαυστικό καλοκαίρι. Επιπλέον, έχετε μάλλον σιγουρευτεί για τις αποφάσεις σας σχετικά με την εξέλιξη της υπάρχουσας σχέσης σας, κάτι που συνηγορεί πως η απόκτηση ενός παιδιού είναι η προοπτική που αναζητούσατε ως επιστέγασμα της ευτυχίας σας (αν δεν είστε σε τέτοια φάση βέβαια, τότε όλα τα παραπάνω μπορεί να έχουν εφαρμογή στη ζωή των παιδιών σας, μία προοπτική που σας κάνουν να βλέπετε τη ζωή με διαφορετική ματιά, πολύ πιο αισιόδοξη).

Η συγκυρία της παρουσίας του Δία στον Καρκίνο, του Κρόνου στο Σκορπιό και του Ποσειδώνα, αλλά και του Χείρωνα στο ζώδιο σας, αυτό το καλοκαίρι δεν είναι μόνο ευεργετική, αλλά και λυτρωτική. Μετά από μία μεγάλη μάχη με τους δαίμονες του μυαλού και της καρδιάς σας, μετά από αποτυχημένες σχέσεις που έσπαγαν αφού δεν καταφέρνατε να εμπνευστείτε από αυτές, ήρθε η ώρα να κατανοήσετε πως πρέπει πρώτα να αγαπήσετε τον εαυτό σας. Δε φταίνε οι άλλοι/ες που βγαίνουν στην επιφάνεια προβληματικά κομμάτια της προσωπικότητας σας μέσα από τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, αλλά εσείς οι ίδιοι/ες που δεν αποδέχεστε κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σας όπως είναι στην πραγματικότητα. Ίσως λοιπό το σημαντικότερο μάθημα που έχετε να λάβετε αυτό το καλοκαίρι είναι να αγαπήσετε τα βαθιά σας συναισθήματα και την ανάγκη σας να βρίσκεστε σε σχέσεις που ρέουν τα αισθήματα. Όταν προσπαθήσατε να συμφιλιωθείτε με σχέσεις που έβαζαν τη λογική πάνω από το συναίσθημα, τότε βγαίνατε χαμένοι/ες από χέρι. Αν αγαπήσετε λοιπόν τον εαυτό σας, με κάθε σας ελάττωμα, τότε το τέλος Ιουλίου υπόσχεται την έναρξη μίας εποχής που η έννοια της ευτυχίας παύει να έχει συμβολικό χαρακτήρα και να βρίσκεται μόνο σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας και αποκτά σάρκα και οστά!

10 σχόλια

Εικόνα ζωδίου
LionNette
02 Ιουλ 2013 | 10:38
Joy, ένα μικρό γενικό σχόλιο για το Δία.. Ναι, είναι εκείνος ο πλανήτης που θα σου δώσει την ευκαιρία κ θα σου ανοίξει την πόρτα στα μεγάλα κ στα νέα που θα μπούν στη ζωή σου, όμως από την άλλη είναι κ ο πλανήτης που μεγενθύνει ότι βλέπει.. Κ ευρισκόμενος σε ένα ζώδιο, δεν βλέπει πάντα καλές όψεις..
Εικόνα ζωδίου
Outkast
29 Ιουν 2013 | 10:33
σα να λεμε, σε ο,τι συνεπαγεται το τετραγωνο δ.Κρονου - γ. Ηλιου, προστιθεται μια αισθηση "μοιραιου"; Ωστοσο, οπως το βλεπω παντα, το τετραγωνο το εν λογω, το αισθανθηκα εντονα το διαστημα Ιανουαριου - Μαρτιου (παλι Κρονος στην 11η η πολυ κοντα). Αυτο σημαινει οτι τα ιδια θεματα ξαναπροκυπτουν; Εννιω λογω της 2ης φορας που επαναλαμβανεται η οψη. Αλλα αυτη τη φορα με ενα touch of destiny?
Εικόνα ζωδίου
Yiannis29
28 Ιουν 2013 | 15:21
http://www.youtube.com/watch?v=JmcA9LIIXWw
Εικόνα ζωδίου
Outkast
28 Ιουν 2013 | 09:40
Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση! Κοιτουσα λίγο χάρτες και εφημερίδες αλλα κάπου μάλλον μπερδεύτηκα μεταξύ true & mean node... Με ωροσκοπο στην 11η του Σκορπιού λοιπόν και Ηλιο στην 11η του Λεοντα, να θεωρήσω οτι επηρεάζομαι (κατα κάποιο - έστω- τρόπο)...
Εικόνα ζωδίου
signingstar
28 Ιουν 2013 | 17:10
Κατά πολύ θα έλεγα...
Εικόνα ζωδίου
vasoula
28 Ιουν 2013 | 02:12
Me tromaksate m auta pou lete gia ton Augousto gia tous Parthenous.. Eimai parthenos me wroskopo partheno opote prepei na me pianei poli pisteuw - katastrofi! Oi ekplikseis pou lete oti tha erthoun ton Septemvrio tha einai arnitikes? Ephreazei sugekrimenes moires? Yparxei periptwsi na xasoume tin douleia mas oi parthenoi h apla tha ginei mia allagi ston epagelmatiko tomea pou mporei na min mas aresei? An mporeite dwste mas liges pliroforeies, molis vrika douleia meta apo kairo..
Εικόνα ζωδίου
27 Ιουν 2013 | 22:05
Εξαιρετικό αφιέρωμα!!'Αλλο ένα διαμάντι στην συλλογή μου με τα ένθετα!! ;-)
Εικόνα ζωδίου
ntina12
27 Ιουν 2013 | 21:38
Συγχαρητηρια. Ο τροπος που εκφραζετε τις γνωσεις σας ειναι εξαιρετικος. Περιμενουμε οτι νεο ετοιμαζετε με ανυπομονησια!
Εικόνα ζωδίου
Joy
27 Ιουν 2013 | 19:01
Ο Δίας ήδη στον Καρκίνο κι έγω διανύω μία από τις πιο τραγικές περιόδους της ζωής μου (χάνω την μητέρα μου). Δεν θέλω το μάννα εξ' ουρανού! Κοπιάζω για το οτιδήποτε καλό μου τυχαίνει και είμαι ευχαριστημένη μ' αυτό, όμως υποτίθεται ότι τώρα θα ξεκινούσε μια πιο εύκολη πορεία ή τουλάχιστον μία πορεία που δεν θα είχε τόσα αγκάθια όπως πριν. Τι συμβαίνει τελικά? Γιατί γίνονται όλο και πιο άσχημα τα πράγματα στη ζωή μου? (29-6-65, 22.10 Πειραιάς) Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Χαρά
Εικόνα ζωδίου
Outkast
27 Ιουν 2013 | 11:43
πολύ ωραίο το καινούργιο περιβάλλον btw
Εικόνα ζωδίου
Outkast
27 Ιουν 2013 | 11:43
Μπερδευτηκα λιγάκι... Η σύνοδος Κρόνου-Βόρειου Δεσμού πότε ακριβώς γίνεται και σε ποια μοίρα; Γύρω στην 10η-11η; Γιατί γράφεις ότι επηρεάζεται τέλος του 1ου δεκαημέρου, αρχές του 2ου...
Εικόνα ζωδίου
signingstar
27 Ιουν 2013 | 17:33
Η σύνοδος Κρόνου/Βόρειου Δεσμού θα διαρκέσει από τα μέσα Αυγούστου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και θα λάβει χώρα στο διάστημα 5η-13 μοίρα του Σκορπιού, άρα επηρεάζεται το τέλος του πρώτου δεκαημέρου και η αρχή του δευτέρου
Θεσεις πλανητων