Η σύνοδος της Σελήνης με τον Ερμή στον Αιγόκερω το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου αποτελεί μία ένδειξη πως απαιτείται προσεκτική διαχείριση της γλώσσας, πως χρειάζεται ψυχραιμία και πειθαρχία απέναντι σε περιστάσεις που δε χρειάζεται να αποτελέσουν εστίες περαιτέρω ηλεκτροπληξίας και ηλεκτροσόκ.
Η σημερινή ημέρα μπορεί να είναι η ευκαιρία να πέσουν οι τόνοι, να μαλακώσουν οι εντάσεις, να μειωθούν οι παλμοί της καρδιάς και του μυαλού που χτυπούν ακόμα έντονα, μετά από ένα διήμερο εντάσεων και αποφασιστικών εκκαθαρίσεων. Η αντίθεση του Άρη από το Ζυγό με τον Ουρανό από τον Κριό μπορεί να έχει οδηγήσει σχέσεις στα άκρα, να έχει τινάξει στον αέρα συνεργασίες, να έχει προκαλέσει ατυχήματα που έχουν φέρει την καθημερινή διαβίωση σε ένα νέο και διαφορετικό επίπεδο. Η προσήλωση στο στόχο είναι πολύ σημαντική πλέον, αφού χρειάζεται να εστιάσεις τις δυνάμεις σου σε περιστάσεις που μπορείς να διαχειριστείς ή που είναι σε θέση να φέρουν τα αποτελέσματα που έχεις θέσει στο μυαλό σου ως καρπούς της προσπάθειας σου.
Οι εκπρόσωποι του παρορμητικού σταυρού σε ζώδιο/ωροσκόπο (Κριοί/Ζυγοί, Καρκίνοι/Αιγόκεροι) φαίνεται να βάλλονται για ακόμα μία ημέρα από τα τύμπανα του πολέμου και τις ιαχές του κοινού που ζητά δράση και κινητικότητα. Η σύνοδος ενεργοποίηση του Τ-τετραγώνου μεταξύ του Άρη από το Ζυγό, του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και του Ουρανού από τον Κριό μέσα από την παρουσία της Σελήνης στον Αιγόκερω δηλώνει πως υπάρχουν στιγμές κρίσης που απαιτούν προσεκτική διαχείριση αφού μπορεί να τινάξουν ολόκληρες ζωές στον αέρα. Ο χρόνος μπορεί να επουλώσει πληγές, να γιατρέψει τραύματα, να αιτιολογήσει ξαφνικές αποφάσεις, να δικαιολογήσει απρόσμενες δηλώσεις, να εξηγήσει πορείες ζωής ανθρώπων που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η σημερινή όμως στιγμή είναι τόσο δυνατή που δεν επιτρέπει σε κανένα μυαλό να επιτρέψει στο χρόνο να σκεπάσει το έντονο παρόν.


0 comments
Μια Κάποια
12 Δεκεμβρίου, 2015 at 9:46 πμ
Η ενέργεια τέτοιων όψεων έχει δωρίσει στην ανθρωπότητα έναν Che, έναν Gandhi, έναν Osho –οι δύο δολοφονήθηκαν ένω ο τρίτος δηλητηριάστηκε – αλλά έχει δώσει και εκατοντάδες serial killers, manipulators, βιαστές κτλ.
Όλοι έχουμε το μερτικό μας, άσχετα από το γενέθλιο χάρτη μας, στην ενέργεια των όψεων και όταν συνειδητά δεν το εξυψώνουμε τότε κάποιος άλλος ίσως πιο ασυνείδητος αλλά πιο μπασμένος στα κόλπα το σφετερίζεται.
https://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8