Σύντομο βιογραφικό

https://signingstars.gr/wp-content/uploads/2018/04/white_divider_top_horizontal.png

Σύντομο βιογραφικό

Σύντομο βιογραφικό

https://signingstars.gr/wp-content/uploads/2018/04/white_divider_top_horizontal.png

Γεννήθηκα το καλοκαίρι του 1975 στην Αθήνα και μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου η Αστρολογία ήταν απλά ακόμα μία στήλη στην καθημερινή εφημερίδα και τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, αυτή τη μικρή στήλη τις περισσότερες φορές που διάβαζα εφημερίδα, την αγνοούσα και σχεδόν ποτέ δε μου τραβούσε το ενδιαφέρον.

Την εποχή που κλήθηκα να αποφασίσω τι θα ήθελα να σπουδάσω, το μόνο που γνώριζα ήταν πως έκλεινα προς τις Θετικές Επιστήμες, έχοντας όμως και μία περίεργη σχέση με Έκθεση. Μπαίνοντας λοιπόν στο Πανεπιστήμιο, δεν πίστευα ποτέ πως μετά από μία οκταετία εκπαίδευσης με εξισώσεις και ηλεκτρόνια, ολοκληρώματα και pH, τη Θεωρία της Αβεβαιότητας και τα τροχιακά, με ένα πτυχίο και ένα Διδακτορικό Δίπλωμα στο χέρι μου, θα αναζητούσα να μάθω γιατί ασχολήθηκα με όλα τα παραπάνω.

Κάποια στιγμή λοιπόν, πρέπει να ήταν σε μία έκλαμψη του καλοκαιριού του 2006, θυμήθηκα πως σε ηλικία 17 ετών ένας ερασιτέχνης Αστρολόγος μου είχε αναφέρει δύο στοιχεία για το μέλλον μου, που μου είχαν εντυπωθεί στο μυαλό. Αναζητώντας τον εκ νέου για να καταλήξω σε συμπεράσματα σχετικά με το επαγγελματικό μου μέλλον, πέφτει το μάτι μου στο www.stardome.gr και σε μία σειρά προβλέψεων που γρατζουνούσαν την ψυχή μου.

Μέσα από μία περίεργη σειρά καρμικών γεγονότων και συγκυριών, μου παρέχεται η ευκαιρία να συνεισφέρω στο www.stardome.gr και να εντρυφήσω στην Ψυχολογική Αστρολογία ξεκινώντας να διαβάζω μία σειρά ξενόγλωσσων βιβλίων (που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα). To make a long story short, μέσα σε λιγότερο από μία πενταετία, βρέθηκα να γράφω Αστρολογικές Προβλέψεις για έντυπα προσπαθώντας να αποφύγω απλά να γεμίσω ακόμα μία στήλη, ενώ ταυτόχρονα συνέχιζα να απασχολούμαι στον τομέα των Θετικών Επιστημών ως ερευνητής σε Ανώτατα Ιδρύματα και εργαζόμενος σε εταιρίες του χώρου, μέχρι και σήμερα. Αυτό όμως που δεν είχα ακόμα συνειδητοποιήσει ήταν πως ήθελα να γράφω γενικότερα, αποφεύγοντας τα αυστηρά κλισέ των αστρολογικών προβλέψεων.

Την πρώτη ημέρα του 2011 λοιπόν, αποφασίζω να στήσω ένα αστρολογικό blog, το οποίο μετασχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2011 στο συγκεκριμένο αστρολογικό site, ώστε να μπορώ να γράφω Αστρολογικές Προβλέψεις με ψυχολογική χροιά. Ταυτόχρονα αλλά και σταδιακά από τότε, η συνεργασία μου με άλλα site αλλά και έντυπα ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Αυτό που θέλω να αναφέρω σε αυτή την εισαγωγική γνωριμία μας, είναι πως η Αστρολογική πρόβλεψη δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μία ευκαιρία για νέες και πιο σωστές ερωτήσεις. Γιατί, κάθε ερώτηση οφείλει να σε οδηγεί όλο και πιο βαθιά στον πυρήνα σου, εκεί που δεν υπάρχει λάθος και σωστό, παρά μόνο συμβατότητα ή ασυμβατότητα των επιλογών σου με το κράμα από το οποίο είσαι πλασμένος. Αν συνεχίσεις να ρωτάς πράγματα που γίνονται όλο και πιο αδιάκριτα, άρα και ενοχλητικά για τις αντοχές σου, τότε από ένα σημείο και πέρα οι Αστρολογικές Προβλέψεις θα έπονται και θα επιβεβαιώνουν τις επιλογές σου, αφού βαδίζεις όπως ορίζει η ψυχή σου.

Θα ήθελα να κλείσω με ένα Αν. Τι θα είχε συμβεί αν το καλοκαίρι του 2006 δεν είχα ανακαλύψει τις αστρολογικές προβλέψεις του www.stardome.gr, αλλά είχα επισκεφτεί εκ νέου τον ερασιτέχνη Αστρολόγο που στην ηλικία των 17 ετών μου είχε πει πως στο μέλλον θα δουλεύω κάτω από τον Ουρανό; Άραγε, θα είχα αντιληφθεί πως η φράση κάτω από τον Ουρανό μπορεί να αφορά την Αστρολογία; Η ουσία είναι πως την απάντηση την έλαβα και μερικά χρόνια αργότερα συνεχίζω να την εξελίσσω. Αυτό που μετρά λοιπόν στις αστρολογικές προβλέψεις δεν είναι να ξέρεις τι θα σου γίνει αύριο, αλλά αν βαδίζεις όπως ορίζει η ψυχή σου, πάνω σε μονοπάτια που φυσικά θα εμπεριέχουν δώρα αλλά και εμπόδια.

Τελικά, σημασία στη ζωή έχει να μπορείς να εκφράζεις όλα σου τα κομμάτια, αφού η αναλυτική σκέψη των Θετικών Επιστημών χωρίς τη συναισθηματική έκφραση στην οποία στοχεύει η Ψυχολογική Αστρολογία, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια σου να ζήσεις το yin αγνοώντας το yang (ή αντίστροφα), η απόπειρα σου να θεραπεύσεις χωρίς να θεραπεύεις πρώτα την ψυχή σου.

Με εκτίμηση

Γιώργος Σοφιάνης

https://signingstars.gr/wp-content/uploads/2023/06/logo_n.png

Astrological Predictions with Psychological Touch by Giorgos Sofianis

©2024 – All rights reserved | Privacy Policy | Created by Vadal