Η σύνοδος του Άρη με το Δία στην Παρθένο και η ενίσχυση αυτής της όψης με την παρουσία της Σελήνης στο Σκορπιό φαίνεται να αυξάνει την αποτελεσματικότητα στον εργασιακό τομέα σε όσους/ες είναι ικανοί/ες να αναλύσουν δεδομένα και να συνθέσουν νέες εικόνες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.
Η σύνοδος του Άρη με το Δία είναι μία ένδειξη αύξησης των σωματικών αντοχών, υπερδιέγερσης του εγκεφάλου και μεγάλης αυτοπεποίθησης ειδικά στους εκπροσώπους του γήινου στοιχείου (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) σε ζώδιο/ωροσκόπο. Η παρουσία όμως της συγκεκριμένης συνόδου στην Παρθένο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αφού μπορεί να εστιάσει στις λεπτομέρειες και να χάσει τη μεγάλη εικόνα, να εμπλακεί σε μικρά και διαδικαστικά ζητήματα και να αποφύγει να κοιτάξει κατάματα την ουσία. Από την άλλη όμως πλευρά, η ενασχόληση με καίρια μικρά θέματα θα βοηθήσει να ξεπεραστούν αμφιβολίες σχετικά με την ολοκλήρωση της προσπάθειας και να εξαφανιστεί η αίσθηση της κατωτερότητας μπροστά στο μεγαλείο του σχεδίου.
Η Πέμπτη 15 Οκτωβρίου μπορεί να είναι μία έντονη ημέρα, που απαιτεί μεγάλες αντοχές και ικανότητες διαχείρισης προτεραιοτήτων, αλλά προσφέρει και την ευκαιρία επαφής με το ένστικτο που δείχνει το δρόμο που θα ακολουθηθεί. Κάτι τέτοιες στιγμές φέρνουν στην επιφάνεια εσωτερικές αντοχές που θεωρούνταν χαμένες και διαχωρίζουν αυτούς/ες που αντέχουν να οδηγήσουν ένα όχημα που έχει εγκλωβιστεί στην κίνηση, που βρίσκεται σταματημένο μπροστά σε σταυροδρόμι, που μοιάζει να έχει μείνει από καύσιμα. Σε κάτι τέτοιες στιγμές φαίνονται οι αληθινοί ηγέτες και διαχωρίζουν τη θέση τους από τους υποτιθέμενους αρχηγούς.

